Hamam modası

İngiliz, ABD'li ve Rus zenginler evlerine Türk hamamı yaptırmaya başladı. 300 bin doları bulan lüks hamamlar için talep beş kat arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2012 Güncelleme 25 Ağustos 2012, 01:23
Hamam modası

İÇİNDEKİLER

Dünyaya ihraç ettiği dizileri ile dikkatleri çeken ve tarihi, turistik güzellikleriyle de yerli yabancı turistin göz bebeği olan Türkiye'nin şimdi de hamamları ilgi görüyor. Türkiye'ye tatile geldiklerinde kaldıkları otellerdeki hamamlardan çok etkilenen zengin turistler ülkelerine döndüklerinde evlerine Türkiye'den gelen mermerlerle 'Türk hamamı' yaptırıyor. Başta Rusya olmak üzere İngiltere ve Amerikalılar'ın hamam yaptırmak için büyük bütçeler ayırdıklarını söyleyen Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, "300 bin dolara bile Türk hamamı yaptıran oluyor" dedi. Son dönemde hamam için yurt dışından aldıkları mermer siparişlerinin 5 kat arttığını söyleyen Rüstem Çetinkaya, yabancı turistin birçoğunun Türkiye'de kaldığı beş yıldızlı lüks otellerde bulunan Türk hamamlarının aynısını istediğini belirtti. Bazı yabancıların da tarihi hamamların benzerini talep ettiğini söyledi.

DUBAİ'YE MERMER
Dünyanın mermer rezervinin yüzde 35'inin Türkiye'de bulunduğunu ve kalitesinin yüksek olduğunun altını çizen Çetinkaya, "Dubai'de tatil beldesi gibi yapılan Palmiye adalarında da mermeri bizden alıyorlar. Çünkü hem mermerimiz kaliteli hem de bu işi iyi biliyoruz" diye konuştu. Türkiye'de de lüks konutlarda mermer kullanımının arttığına dikkat çeken Çetinkaya, ayrıca 4 ve 5 yıldızlı otellerde, AVM'lerde ve villalarda da tercih edildiğini anlattı.

EVDE MERMER DÖNEMİ
Mermer üreticileri de kentsel dönüşümü bekliyor. TOKİ projelerinde çok mermer kullanıldığını belirten Rüstem Çetinkaya, "TOKİ konutlarında tamamen bej renk mermer seçiliyor. Artık tezgahlar dışında holdede mermer kullanılıyor"