Çikolatanın kokusu şekerin rengi önemli

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2012 Güncelleme 18 Ağustos 2012, 00:00
Çikolatanın kokusu şekerin rengi önemli

İÇİNDEKİLER

Çikolata: Üzerinde parmak izi, parça veya kalıntı, küf bulunmamalı. Tipine has tat ve kokuda olmalı, yağdan kaynaklanan sabunumsu, acımsı, yabancı tat ve koku, yabancı madde bulunmamalı.

Akide şekeri: Parlak görünmeli. Yapıldığı veya çeşni olarak kullanılan meyve veya maddenin rengi belirgin olmalı.

Lokum: Dokusu, elastik yapıda olmalı, parmakla bastırıldıktan sonra eski şeklini alabilmeli, ağızda yumuşak ve kaygan olarak hissedilmeli.

Kahve: Öğütülmüş kahveler, kendine özgü renk, tat ve kokuda, akıcı olmayan toz şeklinde olmalı.

Kolonya: Görünüşü berrak olmalı, içinde tortu, bulanıklık, yabancı cisim