Türkmen liderin İzmir çıkarması

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov İzmir'i ziyaret etti. Türkmen lider İstanbul Ambarlı Limanı'ndan sonra İzmir Alsancak Limanı'nı gezdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2012 Güncelleme 11 Ağustos 2012, 00:00
Türkmen liderin İzmir çıkarması

İÇİNDEKİLER

Hazar Denizi'nde liman yatırımları planlayan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, İstanbul'dan sonra İzmir'e çıkarma yaptı. Önceki gün İstanbul Ambarlı Limanı'nı gezen ve incelemelerde bulunan Berdimuhammedov'un ikinci durağı İzmir Alsancak Limanı oldu. İzmir'e özel bir uçakla gelen Berdimuhammedov, havaalanında Türkmenistan'dan bir halk dansları ekibi gösterisi ile karşılandı.

BRİFİNG VERİLDİ
Daha sonra İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne geçen Türkmen lider, liman hakkında TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt'tan brifing aldı. Basına kapalı gerçekleşen brifinge, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katıldı. Liman İşletme Müdürlüğü'nde verilen brifingin ardından 2 geminin yer aldığı kruvaziyer limanından başlayarak konteynır limanını aracı ile gezen Gurbanguli Berdimuhammedov ve Türkmenistan heyeti limandan fotoğraf ile video görüntüsü aldı. Berdimuhammedov, önceki gün de Hazar Denizi'nde kurmayı planladıkları limanla ilgili olarak İstanbul Ambarlı Limanı'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi almıştı. Türkmen lidere gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de eşlik etmişti. Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov dün de Ege Bölgesi'nin dışa açılan en büyük kapısı konumundaki İzmir Alsancak Limanı'nda inceleme ve temaslarda bulundu.