Kiracı susuz kalacak!

Kiracılar dikkat! Susuz ve elektriksiz kalmamak için kiralayacağınız evin deprem sigortasını sorun. Sigortası olmayan eve 18 Ağustos'tan sonra elektrik, su abonelikleri verilmeyecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2012 Güncelleme 16 Temmuz 2012, 00:00
Kiracı susuz kalacak!

İÇİNDEKİLER

Zorunlu Deprem Sigortası'nda son gün 18 Ağustos. Yeni Afet Sigortaları Kanunu gereğince, 'zorunlu deprem sigortası' yaptırmayanlar, 18 Ağustos'tan sonra elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak. Bu durumdan en çok kiracılar etkilenecek. Çünkü kiralayacağı evin deprem sigortası yoksa elektrik, su gibi abonelikleri üzerine alamayacak, elektriksiz ve susuz kalabilecek.

POLİÇE İSTENECEK
6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu'nun 11'inci maddesinin 3'ncü fıkrası gereğince elektrik ve su abonelik işlemlerinde zorunlu deprem sigortası aranacak. Abonelik esnasında istenilen evrakların içinde 'zorunlu deprem sigortası' poliçesi de bulunacak. Bursa Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, yeni kanunla birlikte uygulamanın zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştıracağına dikkat çekti. Tarı, elektrik ve su aboneliği konusunda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için deprem sigortalarını yaptırmalarını istedi. Zorunlu deprem sigortasının geçerliliğinin 1 yıl olduğunu anlatan Tarı, şunları kaydetti: "1 yıl sonra devam ettirmek vatandaşın isteğine bağlı. Gönül ister ki afetlere karşı devam ettirilsin. Genellikle 1 yıl sonra sigorta süresi bittiği için su ve elektrik aboneliklerinde vatandaşın karşısına yine DASK sigortası çıkacak."