Elde var bir

Hakem Kurulu'nun zam kararına kilitlenen memurlar, toplu sözleşmeden eli boş çıkmadı. Ek ders ücretinden imamların mesaisine kadar birçok yeni hak kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2012 Güncelleme 27 Mayıs 2012, 09:55
Elde var bir

İÇİNDEKİLER

Aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon vatandaşın merakla izlediği Hakem Kurulu çalışmalarına devam ederken, memurlar zam dışında birçok hakkı almayı başardı. Hükümetin önerdiği zam oranını düşük bulan memurlar, özlük haklarıyla ilgili sıkı pazarlıklar yaptı. Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurlara maaş farkının yanı sıra gecikme zammı ödeneceğini bildirdi. Memur-Sen'in, kamu görevlilerinin geneline yönelik diğer talepleri için Hakem Kurulu'na başvurduğunu söyleyen Gündoğdu, toplu sözleşmede elde edilen konuları şöyle sıraladı:
Emekli olmaları durumunda memurlara ödenen 801 TL emeklilik ödeneği miktarı, 901 TL'ye yükseltilecek. 4/C'lilerin çalışma süresi 11 ay 28 gün oldu.
Ücretsiz yemek hizmetinden sözleşmeli personeller de yararlanacak.
Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenen ek ders ücreti, ikili öğretimdeki yöneticilere ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenecek.

SAĞLIKÇIYA DÖNER SERMAYE
Yüksek lisans ve doktora yapmış öğretmenlere, ek ders ücretleri sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 15 artırımlı ödenecek.
Asli görevlerinin yanında ambulans şoförlüğü görevini de yürüten personelin performans puanlarına 10 puan ilave edilecek.
Sağlık Bakanlığı'ndaki tabip dışı personel ile üniversite hastaneleri ve Adli Tıp Kurumu'ndaki tüm personelin döner sermayelerinden ek ödeme tutarı kadar olan kısmı, aylıklarla ödenecek.
112 acil sağlık hizmeti personeli döner sermayelerini 'özellikli birim' kapsamından alacak.
Sağlık personelinin nöbet ücretleri dini bayram günleri için yüzde 20 artırımlı ödenecek.
Burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde arazide fiilen çalışanlara, çalıştıkları her gün için kadastro tazminatı ödenecek.
Baraj, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, işletme şantiye, gar ve istasyonlar gibi yerlerde bulunan kamu konutlarından kira bedeli alınmayacak.

İMAMLARA BAYRAM MESAİSİ GELİYOR
Cami ve mescitlerde görev yapan imam-hatip ve müezzinkayyımlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 3 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.
Yangın söndürme uçaklarında fiilen görev yapanlara her uçuş günü için tazminat
ödenecek.

ORMANCIYA YANGIN TAZMİNATI
Orman
yangınları ile mücadele eden personele, koruyucu giyim malzemesi verilecek.
Orman personelinden çalışma saatleri dışında yangınlara müdahale edenlere, 50 saati geçmemek üzere fazla çalışma saat ücretinin 5 katı ücret ödenecek. n Orman muhafaza memurları, resmi üniformalı oldukları sürece, belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.