Kazakistan'dan Çalık'a fahri konsolosluk

Kazakistan Bursa Fahri Konsolosu olan Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık, iki ülke arasındaki ticaretin artması için çalışacağını ifade etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2012 Güncelleme 26 Şubat 2012, 02:17
Kazakistan’dan Çalık’a fahri konsolosluk

İÇİNDEKİLER

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a Kazakistan Cumhuriyeti tarafından Bursa Fahri Konsolosluğu unvanı verildi. Düzenlenen törende konuşan Ahmet Çalık, 1991'de bağımsızlığını kazandığı günden bu yana Kazakistan ve bölge ülkeleriyle ticaret yaptıklarını belirterek, "İlk gittiğimiz günden bu yana Kazakistan, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev liderliğinde büyük gelişme gösterdi. Bu hızlı ve emin adımlarla gerçekleştirilen büyümeyle Kazak işadamları dünyanın birçok yerinde yatırımcı oldu. Türkiye'de de yatırım yapıyorlar. Bu da bizim için sevindirici" dedi. Geçmişte ve şu anda ikili ilişkilerin çok iyi olduğunu dile getiren Çalık, "Bu ilişkileri daha da artırmak, ekonomik işbirliğini daha üst seviye çıkmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Astana-Ankara arasındaki ticari iş hacminin şu anda 3.7 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Ahmet Çalık, şunları kaydetti: "Bu hacmi kısa sürede vaat edilen 10 milyar doların da üzerine çıkarmak hedefindeyiz. 20 yıllık birikimlerimizi, deneyimlerimizi sanayici ve işadamı dostlarımıza aktarmaya, onlarla paylaşmaya hazırız. Bu görev bana heyecan, onur ve büyük sorumluluk verdi."

İLİŞKİLERİMİZ ARTACAK
Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev, Bursa'da gerçekleştirilen törende Ahmet Çalık'a ülkesinin Fahri Konsolosluk belgelerini sundu. Törende konuşan Tuimebayev, şunları kaydetti: "Türk dünyasının en büyük 2 devleti olarak ortak ve çok büyük çalışmalara imza atılacağına inanıyorum. Kardeşimiz Ahmet Çalık'ın bu güçlü ilişkileri daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum."

'ATA VE ANA YURT BİR ARAYA GELDİ'
Törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle konuştu: "Sayın Ahmet Çalık'a Kazakistan Bursa Fahri Konsolosu görevi takdim edilmesi bizim için büyük bir mutluluktur. Bu vesileyle iki ülke arasındaki ilişkiler daha da gelişecektir. 20 yıl önce Kazakistan'ı ilk tanıyan ülke Türkiye oldu. Ata yurdumuz ve ana yurdumuz ile bir araya geldik."

YERİNDE BİR KARAR
Bursa Valisi Şahabettin Harput da Kazakistan Fahri Konsolosluğu için Bursa'nın ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın seçilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu kaydetti. Harput, Bursa'nın iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli görevler üstleneceğini, yakın dönemde bir heyetin Kazakistan'a gideceğini belirtti.


ÖZLEM KAMER TERCANLI