Okul canlılığı

Velilerin okul hazırlığı telaşı alışverişi canlandırdı. Alışveriş merkezleri ve büyük marketlerde özel standlar açıldı; kampanyalar başladı. Çarşı-pazar hareketlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2011 Güncelleme 13 Eylül 2011, 00:14
Okul canlılığı

İÇİNDEKİLER

Çarşı-pazarda okul heyecanı yaşanıyor. Veliler, çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe koşarken; birçok alışveriş merkezi ve büyük markette özel standlar oluşturuldu. Kıyafetten kırtasiyeye kadar tüm ihtiyaçların karşılandığı bu standlarda, özellikle hafta sonunda büyük yoğunluk yaşandı.
Bunun yanında, gerek hazır giyim mağazaları, gerekse küçük esnaf vitrinleri okul kıyafetlerine ayırdı.
Veliler bütçelerine göre ürünleri tercih ederken; bu yıl artan fiyatlardan şikayetçi oluyor. Veliler özellikle okul kıyafetlerindeki yüzde 50'ye varan zamlara tepki gösteriyor. Bu arada velileri uyaran uzmanlar, 'ucuz' olduğu için seçilen birçok ürünün sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Panel Kırtasiye Genel Müdürü Fatih Atalar, çocukların temas ettiği fitilat ve azor boya oranlarının kanserojen etki yaratabileceğini ifade etti.

EĞİTİME DESTEK
Cevahir Alışveriş Merkezi, 16-20 Eylül tarihlerinde hem anne babalara hem de öğrencilere yönelik aktivitelere imza atacak. Okul ihtiyaçları için Cevahir'i seçenler, 150 TL'lik alışveriş yaptıklarında TEV'e katkıda bulunmuş olacak. Ayrıca kitap ayracı hediye edilecek.

HEDİYE HAVUZU
Forum İstanbul, okul alışverişlerine destek olmak üzere eğlenceli bir okula dönüş kampanyası başlattı. Buna göre; okula dönüş alışverişleri için bir top havuzu 'hediye havuzu'na dönüştürülecek. 100 TL'lik alışveriş fişiyle gelen küçük misafirler, top havuzunda toplar arasına gizlenmiş hediyesini bulmaya çalışacak.

KİLO İLE DEFTER
Migros, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde öğrencilerin her türlü okul ihtiyacını karşılayacak tüm kırtasiye ürünleri için hazırlıklarını tamamladı. Kalite kontrol süreçlerinden geçerek tüketici ile buluşturulan kırtasiye malzemeleri arasında, geri dönüştürülebilen kırtasiye ürünleri de yer alıyor. Veliler, Migros'ta defterleri tek tek alabileceği gibi, kilo ile de satın alabiliyor.

OKULA DÖNÜŞ KAMPANYASI
Kiğılı, düzenlediği 'okula dönüş kampanyası' ile fiyatlarında indirime gitti. Ceket, pantolon ve gömleklerde okula uygun ürünler sunan Kiğılı'nın yetkilileri, fiyatların da velilerin bütçesine göre ayarlandığını duyurdu.

KAYMAYAN AYAKKABI
Gezer, çocukların kullanımına uygun ayakkabılar ürettiğini duyurdu. Özel kız ve erkek okul ayakkabılarında doğal malzeme kullanıldığı, kaymayan tabanlar bulunduğu belirtildi.

SÜRPRİZLER VAR...
Kayseri park Alışveriş Merkezi, okul alışverişi yapanlara sürpriz hediyeler vereceğini duyurdu. Yapılan kampanya ile Kayseri Park'tan 50 lira ve üzerinde okul alışverişi yapan velilelere sürpriz hediyeler sunulacak.