6 liraya Türkiye tatili

Ekonomik krizle boğuşan İngilizler, günlüğü 2 sterline (yaklaşık 6 lira) Türkiye'de tatil yapacak. Tek şart ise 10 günden uzun olması

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2011 Güncelleme 17 Ağustos 2011, 00:00
6 liraya Türkiye tatili

İÇİNDEKİLER

Son 60 yılın en büyük ekonomik krizini yaşayan İngiltere başta olmak üzere Birleşik Krallık'taki ekonomik krizin etkileri İngiliz ve İrlandalılar'ı sudan ucuz tatillere yöneltti. İngiltere ve Avrupa'nın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook, Türkiye'de geceliği 2 sterline (yaklaşık 6 lira) turlar satmaya başladı.

DALAMAN GÖZDE
Ege kıyılarında 2 ve 3 yıldızlı otelleri kapsayan konaklamalarda amaç İngilizler'in ülkelerinde günde harcadıkları paranın çok daha altında Türkiye'de tatil yaparak kendi ekonomilerine de katkıda bulunmak. Dalaman ve Hisarönü'ndeki otellerde geçerli olacak kampanyalarda tek şart 10 günden fazla konaklamak. İrlanda merkezli www.joe.ie sitesi İrlandalı ve İngiliz turistlerin Dalaman'da Eylül ve Ekim aylarında geceliği 2 sterline kalabileceğini yazdı.

1 HAFTA 24.7 STERLİN
Tatilin detayları hakkında da bilgi veren sitede, Dalaman'da 3 yıldızlı Green Star otelde 2 kişinin 1 hafta günlüğü 2 sterlinden toplam 24.17 sterline tatil yapabileceğini yazdı. Hisarönü'nde ise Destan Otel'de yapılacak 10 geceden az konaklamalarda Birleşik Krallık vatandaşları geceliği 4 sterline konaklayacak. 10 geceden daha az yapılacak tatillerde ise günlük konaklama miktarı 5 sterline çıkacak.