Cep cüzdan oldu

Teknoloji gelişti, cep telefonları cüzdan gibi kullanılır hale geldi. Bankada hesabı ve kredi kartı olmayanlar bile 'cep'ten havale yapacak, bonus dahi kazanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2011 Güncelleme 02 Haziran 2011, 02:19
Cep cüzdan oldu

İÇİNDEKİLER

Hayatı kolaylaştıran teknolojik yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Bankacılık işlemleri de yeni bir çalışma ile cep telefonlarına taşındı. Turkcell ve Garanti Bankası, Cep-T Para servisini hizmete soktu.
Kredi kartı ve banka hesabı olmayan 20 milyon kişinin bankacılık hizmetlerinden yararlanmasına imkan tanıyan Cep-T Paracard ile alışveriş yaparak bonus kazanma, TL/dakika yükleme, cep telefonundan para transferi gerçekleştirme fırsatı sunuluyor. 2.99 lira havale ücreti ile, tanımlanan cep telefonuna para gönderilebiliyor. Kartsız Garanti ATM'lerinden çekim yapılabiliyor.

UYGULAMA TANITILDI
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Bu platformla dünyada çok daha fazla sayıda insana mobil hizmet götürme şansı var. Türkiye artık teknolojide dezavantajlı ülke olmaktan çıktı'' dedi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de Cep-T Paracard ile bankada mevduatı olmayan Turkcell abonelerine de hizmet sunacaklarını belirtti.

BEDAVA ALO
CEP-T Paracard alan Turkcell hat sahiplerine, yüklenilen ilk 10 lira karşılığında 1 hafta boyunca 200 dakika; günde 25 lira ve üzeri harcama yapanlara, ertesi gün Turkcell içi 60 dakika; Cep-
T Para üzerinden 20 lira ve üzerinde hattına yükleme yapanlara ise 1 gün boyunca 3 saat bedava konuşma hakkı tanınıyor.

YENİ BİR KART GELİYOR
İŞ Bankası ve Avea, 'cep kredi kartı'nda anlaştı. İş Bankası Alternatif Dağıtım Kanalları'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, cep telefonlarına kredi kartı özelliğini taşıyacak olan uygulama konusunda Avea ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.