Her fikre 100 bin TL

Sanayi Bakanlığı, kesenin ağzını açtı. Facebook, google gibi dünya markası kursun diye 500 gence 100'er bin lira verilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2011 Güncelleme 12 Nisan 2011, 16:33
Her fikre 100 bin TL

İÇİNDEKİLER

Hükümet , gençlerin 'google, facebook' gibi dünya markaları yaratması için kesenin ağzını açtı. Sanayi Bakanlığı, yazılım, programlama gibi her türlü teknolojik projeye yatırım yapan girişimci gençlere 100 bin liralık karşılıksız, teminatsız hibe verecek.
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, "Bugüne kadar hep kafası çalışmayanlar paramızı batırdı, batırırsa kafası çalışanlar batırsın" diyerek, şöyle konuştu: "Google, facebook gibi dünya markalarını genç girişimciler ortaya çıkardı. Biz de ülkemizdeki parlak fikirli gençlerin elinden tutarak dünya markaları çıkarmalarını sağlayacağız."

İKİ BILL GATES ÇIKSA YETER
Bakanlığın geçen yıl 102 tekno girişimciyi desteklediği projeye bu yıl 859 proje başvurusu geldi.
Bakanlık 288 girişimci gencin projesine destek kararı verdi. Projenin 10 milyon liralık bütçesi 20 milyon liraya çıkarıldı. Bakan Ergün, bu yıldan itibaren her yıl 500 gencin destekleneceğini belirterek, "Bu gençler arasında iki tane Bill Gates çıksa bizim için büyük kazanımdır" diye konuştu. Bakan Ergün, projeye yurtdışından da yoğun başvurunun olmasını 'tersine beyin göçünün başlamasının' işareti olarak kabul ederek, "Parlak fikirli gençleri destekleyeceğiz" diye konuştu.

İŞ VE AŞ VERİYORLAR
Son iki yılda 180 girişimciye 17 milyon lirayı aşkın destek sağlandı. Bu girişimciler 442 nitelikli personele iş verdi. Bunların 69'u teknoparklarda, 15'i tekmerlerde ve 96'sı da farklı mekânlarda çalışmayı sürdürüyor.