Yunanlılar villalarını İstanbul'da satacak

Krize düşen Yunanistan, adalarındaki lüks villaları ve arsaları pazarlamak için İstanbul'a çıkarma yaptı. Avrasya Emlak Fuarı'nda bu varlıklar satışa sunulacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2011 Güncelleme 15 Şubat 2011, 00:00
Yunanlılar villalarını İstanbul’da satacak

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile mütekabiliyet uygulayan ülkelerden Yunanistan'da bulunan ve aralarında adalardaki lüks villa ve malikanelerin de olduğu çok sayıda gayrimenkul, Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'nda satışa sunulacak. Yunanistan'da krizin ardından pek çok kamu mülkü de satışa çıkartılmıştı. Fuarda pazarlanacak özel mülklerde ise Türk zenginler hedef alındı.

RODOS'TA DA VAR
Kriz öncesinde Yunanistan ile Türkiye arasındaki mütekabiliyet esasına dayalı olarak özellikle de Rodos gibi sınıra yakın bazı ada ve arazilerde satış yapılamıyordu. Fuara katılacak olan Yunan Satori Real Estate şirketinin Türk zenginlere pazarlayacağı mülkler arasında stratejik bölgede yer alan Rodos Adası'ndaki villa ve malikanelerin yer alması da dikkat çekti. Ayrıca Yunanistan'daki çok değerli araziler ve rezidanslar da İstanbul'da satışa sunulacak.

TÜRK PASAPORTLARINA KOLAYLIK ÇABASI
Yunan Dışişleri ve Turizm Bakanlıkları; Rusya, Ukrayna, Çin ve Hindistan'ın yanı sıra Türk pasaportlarına da Yunanistan'a giriş vizesi işlemlerinin kolaylaştırılmasını öngören çalışmalar başlattı.

GÜMÜŞ ŞAMDANLAR DA PAZARA ÇIKTI
Yunan basını, dara düşen zengin ailelerin yaptığı gibi, Yunanistan'ın da kriz nedeniyle 'gümüşlerini satışa çıkarmaya karar verdiğini' yazdı. Yunan devletinin zimmetindeki mal varlıklarının toplam ederi 272 milyar 800 milyon euroya ulaşıyor. Aralarında 71 bin taşınmaz; 598 adacık ve sahiller yer alıyor.