Türk taksisine Hollywood ilgisi

New York taksi ihalesinde finale kalan Karsan'ın aracına Hollywood'dan teklif geldi. Ünlü oyuncu Bruce Willis, yeni çekilecek filmi için Karsan'ın geliştirdiği taksiyi istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2011 Güncelleme 07 Şubat 2011, 14:52
Türk taksisine Hollywood ilgisi

İÇİNDEKİLER

'Geleceğin Taksisi' sloganıyla açılan New York taksi ihalesinde finale kalan Karsan, şimdiden Hollywood'un gözdesi oldu. Aksiyon ve bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Bruce Willis, son filmi için Karsan'ın geliştirdiği Türk malı taksiyi istedi. Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, Taxi and Limousine Commision'ın tepkisinden çekindikleri için Bruce Willis'in isteğini geri çevirdiklerini söyledi. Nahum, "Çekimler Mart 2011'de başlıyor. Hikaye 2040 yılında geçiyormuş. Bruce Willis çok ısrar etti. Bizim taksinin filmin konseptine çok uygun olduğunu söyledi. Ancak ihale süreci içinde Karsan V1'in Hollywood'da görünmesini istemedik" şeklinde konuştu.

İŞ HACMİ ARTAR
Karsan, taksi projesiyle sadece New York'la yetinmeyecek. Nahum, "Eğer New York'ta ihaleyi kazanırsak diğer büyük dünya şehirlerinin taksileri de Türkiye'den gider. 40 büyük metropolde 600 bin taksi var. Taksiler 4 yılda bir yenileniyor. New York ihalesi 150 milyon dolarlık bir iş. Ancak yılda 100 bin taksinin önünü açar. Diğer metropollerle iş hacmi 3 milyar dolara kadar gider" dedi. Nahum; ihalenin kazanılması halinde Başbakan'ın dile getirdiği Türk markasının doğmasının neredeyse kesinlik kazanacağını belirtti.

3 FİNALİST VAR
New York taksi ihalesinde Nissan ile birlikte 2 Türk malı araç finale kaldı. İhaleye katılan toplam 14 firma arasından Karsan'ın geliştirdiği taksi modeli ve Gölcük'te üretilen Ford Transit Connect, 3 finalist arasına girdi. Söz konusu ihaleyi kazanan, New York için 26 bin 500 taksi üretecek.