230 kişilik kadroya 5 bin 500 başvurdu

Kütahya'da, Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) ile Seyitömer Linyitleri İşletmesine (SLİ) alınacak 230 işçi kadrosu için 5 bin 500 kişinin başvuru yaptığı bildirildi.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 27 Ocak 2011, 11:45
230 kişilik kadroya 5 bin 500 başvurdu

İÇİNDEKİLER

İş-Kur'un Cumhuriyet Caddesi üzerindeki hizmet binası önünde 19 Ocak Çarşamba günü başlayan başvurulara, ayrıca isteyen vatandaşların internet üzerinden de başvuru yaptığı belirtildi.
Kütahya İş-Kur Müdürlüğü ve internet üzerinde yapılan başvuruların yaklaşık 5 bin 500 kişi olduğu ifade edildi.

İş umuduyla sabahın erken saatlerinde iş kuyruğunda beklemeye başladıklarını ifade eden Kütahyalı işsizler, "Görüldüğü gibi Kütahya'da işsizliğin had safhada olduğu bir kez daha ıspatlandı. Kütahya'da pembe tablolar çizmeye gerek kalmadığı da ortada, biz bu kuyruklarda spor olsun diye beklemiyoruz, işsiz ve güçsüz olduğumuz için sabahın erken saatlerinde bu kuyruklarda bekliyoruz. Ama bizi yönentenlere göre Kütahya'da işsizlik diye bir şey yok, bu işsizliğin temeline inmek gerekiyor. Mesleksiz ve kalifyesiz eleman çokluğu kişiye bağlı mı yoksa bizim eğitim sistemimize bağlı bir durum mu? Çoluk çocuğumuzun geleceğinden de umutlu değiliz, biz 35-40 yaşına geldik hala iş arıyoruz peki çocuklarımız ne yapacak bu kötü gidişe bir dur denilmeli artık" şeklinde konuştular.

60 PUAN ALMA ŞARTI KONULMUŞTU
Kütahya'nın Tavşanlı Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) ile Seyitömer İşletmesine (SLİ) alınacak olan personel için 19 Ocak'ta başlayan başvurular dün sona erdi. Başvurular için kadrolar, İş-Kur'un internet sitesinde daha önce yayınlanarak, başvuracak adayların 2010 KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerektiği de belirtilmişti. Yapılan başvurular arasında Tavşanlı Garp Linyitleri İşletmesi ile Seyitömer İşletmesine kamu eliyle 230 daimi statüde işçi alınacağıda açıklanmıştı. Yapılan başvurularda KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerektiğide daha önce duyrulmuştu. Başvuru şartları arasında Kütahya'da ikamet etme şartı da yer alıyordu.