Chavez acilen TOKi'yi bekliyor

Venezuela Devlet Başkanı Chavez, TOKİ'yi ülkesine çağırdı: Petrol burada, sizin. 2 milyon konuta ihtiyacımız var. TOKİ'yi acil olarak bekliyoruz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2011 Güncelleme 24 Ocak 2011, 15:33
Chavez acilen TOKi’yi bekliyor

İÇİNDEKİLER

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yaptığı başarılı çalışmalarla yabancıların da dikkatini çekiyor. Son olarak Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, TOKİ'yi ülkesine davet etti. Chavez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüştü. Görüşmede Chavez, Nisan ayında Çin'e gideceğini, bu gezide Türkiye'ye de uğramak istediğini söyledi.


CAZİP BİR TEKLİF
Venezuela'nın zengin petrol rezervleri olduğunu belirten Chavez, "Petrol burada, sizin. Bizim ise 2 milyon konuta ihtiyacımız var. TOKİ'yi acil olarak Venezuela'ya bekliyoruz. Seçeceğiniz iyi müteahhitlerle burada bir an önce iş yapmanızı bekliyoruz" dedi. Bakan'la yaptığı görüşmenin ardından başka bir salonda bulunan Türk heyetinin yanına giden Chavez, heyettekilere "İşte Türk taburu burada" deyip asker selamı verdi ve hepsiyle tokalaştı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Hugo Chavez'in TOKİ'ye yapmış olduğu teklifi şöyle değerlendirdi: "Venezuela şimdiye kadar müteahhitlerimizin gitmediği bir ülke. Yeni ülkelere açılmak açısından potansiyel bir ülke olabilir diye düşünüyorum. Bize burada günlük 200 bin varil üretim yapılan bir saha önerildi. Bu sahanın yüzde 10 ortağı bile olsak, 20 bin varil petrol anlamına geliyor. Petrolü ucuzlatacak her faktörü mutlaka değerlendirmek istiyoruz."

VENEZUELA'DAN TANKERLE PETROL GETİRİYOR OLABİLİRİZ
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Mehmet Uysal, Venezuela'nın dünyada en fazla rezerve sahip ülke olduğunu söyledi. Yaptıkları toplantılar sonucu 2 sahanın değerlendirilmesinde anlaşma yaptıklarını belirten Uysal, "Türkiye'nin ihtiyacının büyük kısmını buradan sağlarız. Tankerle petrol getiririz" diye konuştu.