Borç barışı tamam

Vergi ve prim borçlarını faizlerini silip taksite bağlayacak çalışma Takvim'in duyurduğu gibi elektrik, su ve emlak vergisini de kapsadı. Bakan Babacan, çalışmanın son şeklini Başbakan'a sunduklarını söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2010 Güncelleme 26 Ekim 2010, 08:51
Borç barışı tamam

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla vatandaşın borçlarına ödeme kolaylığı getirilmesi için başlatılan çalışmada sona gelindi. Vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandıracak düzenlemenin kapsamı, TAKVİM'in daha önce duyurduğu gibi elektrik, su ve emlak vergisi borçlarını da içerecek şekilde genişletildi. Başbakan Erdoğan, dün, ilgili bakanlarla bir değerlendirme toplantısı yaptı. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, birkaç gün içinde açıklama yapacaklarını kaydetti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise, vatandaşın biriken su, elektrik ve emlak vergisi borçlarının da yeniden yapılandırılacağını söyledi.

TAKSİT TAKSİT ÖDENECEK
Çalışmaların tamamlanma noktasında olduğunu anlatan Babacan, "Başbakanımız daha önce Ekim ya da en geç Kasım gibi bir tarih vermişti. Takvim içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi. Bir tek Ziraat ve Halk Bankası'yla ilgili düzenlemeye gerek olmadığını kaydeden Babacan, "Onlar, bankalar kendi kanunları çerçevesinde tek tek bu işleri yapabiliyorlar. Vatandaşla kamu arasındaki borç, alacak meselelerini mümkün olduğunca geniş bir şekilde kapsayalım istedik" diye konuştu. Düzenlemeye göre; borçların birikmiş faizi silinecek, makul bir gecikme zammı eklenerek 36 aya kadar taksite bölünecek.

AKARYAKIT VE GAZA ZAM YOK
Ali Babacan, enerjiye yapılacağı iddia edilen zamlarla ilgili olarak, "Maliyet tarafından, petrol, gaz fiyatlarında çok çok anormal değişiklikler olmazsa bu kalemlerde zam yapmama kararı aldık" dedi. Babacan, 2B ile ilgili düzenlemeyi seçimden önce çıkartmayı düşündüklerini de söyledi.