Pastırmanın kilosu 8-10 lira zamlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2009 Güncelleme 31 Aralık 2009, 00:00
Pastırmanın kilosu 8-10 lira zamlandı

İÇİNDEKİLER

Et fiyatlarındaki artış pastırma ve sucuğa da yansıdı. Ünlü Kayseri pastırmasının kilosu 56, sucuğun kilosu ise 30 liraya ulaştı. Daha önce kilosu 48 liraya satılan birinci kalite olarak adlandırılan kuşgömü, tütünlük ve sırt pastırması 56 liraya, ikinci kalite olarak satılan antirkot, dilme, mehle, kenar ve şekerpare pastırmanın kilosu 40 liradan 48 liraya, sıra pastırması adı verilen 3. kalite kürek, bacak, omuz pastırmanın kilosu ise 30 liradan 40 liraya çıktı. Birinci kalite evlik sucuğun kilosu 24 liradan 30 liraya yükseldi. İşlenmiş et ürünleri olan salam, sosis ve kavurma da zamlandı.