Bu kez 'reddi hakim' istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2009 Güncelleme 27 Ekim 2009, 00:02

İÇİNDEKİLER

Maliye'nin istediği milyarlık vergi cezası teminatlarına ilişkin açtığı yürütmeyi durdurma davalarında istediğini alamayan Doğan Grubu, bu kez bambaşka bir taktiğe başvurdu. 9. Vergi Mahkemesi'nin verdiği red kararını Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıyan Doğan Grubu, lehte karar ihtimali zayıflayınca bu kez, itirazı inceleyen mahkemenin 2 üyesi için reddi hakim talebinde bulundu. Bölge İdare Mahkemesi eğer bu talebi kabul ederse, dosya Danıştay'a gidecek. Kocasinan ve Halkalı Vergi Dairesi, kesilen 4.8 milyar liralık vergi cezası için Doğan Grubu'ndan teminat istedi. Aydın Doğan'ın avukatları bunun üzerine 4 ayrı vergi mahkemesinde yürütmeyi durdurma talebinde bulunarak, dava açtı. Ancak, önce 9. ardından 1. Vergi Mahkemesi bu talebi reddetti. Doğan Grubu'nun reddi hakim talebinin arkasında ince bir taktik planının olduğu iddia edildi. Daha önce Danıştay'dan lehte karar çıkaran Doğan Grubu avukatlarının bu dosyayı da yine Danıştay'a götürmeyi planladığı ileri sürüldü.

Danıştay'a gider mi?

Bölge İdare Mahkemesi reddi hakim talebini red ederse, 9. Vergi Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma talebine red kararı değerlendirilecek. Ancak Bölge İdare Mahkemesi reddi hakim talebini kabul ederse, dosya Danıştay'a gidecek.

Yine mahkemeden döndü

Doğan Yayın Holding (DYH) KAP'a yaptığı açıklamada; doğrudan bağlı ortaklığı Doğan TV Holding ile dolaylı bağlı ortaklığı Alp Görsel'in açtığı teminat isteminde yürütmenin durdurulması davasında, mahkemenin ara kararda olumsuz görüş bildirerek sözkonusu talebi kabul etmediğini bildirdi.

POAŞ kararı bugün
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Petrol Ofisi A.Ş.'ye (POAŞ) ait Hatay'daki bir depoda bulunan ulusal marker olmadığı tespit edilen maddeye ilişkin soruşturma kararını bugün verecek. POAŞ'ın Hatay'daki bir deposunda 11 Haziran tarihinde ele geçirilen 300 gramlık sıvı TÜBİTAK'a gönderilmiş ve bunun ulusal markerı bozucu özelliğe sahip olduğu tespit edilmişti.