Trafikte 'online ceza' dönemi

Trafikte yeni bir uygulama gündemde. 'Online ceza' sistemi ile kesilen trafik cezasını Gelir İdaresi de anında görecek ve internet-GSM ortamında vatandaşın bilgisine sunacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2009 Güncelleme 26 Ekim 2009, 00:26

İÇİNDEKİLER

Artırılan trafik denetimlerine paralel, cezalardaki büyük artış, takip ve tahsilat sorununu da doğurdu. Büyük şehirlerde vergi dairelerine 'çuvallar dolusu' trafik ceza tutanağı geldiği, bunların da sisteme işlenmesinin zaman aldığı belirlendi. Bu durum Maliye ve İçişleri Bakanlıklarını harekete geçirdi. Bakanlıklar trafikte 'online ceza' dönemini başlatmak için düğmeye bastı. Çalışmaları devam eden, cezaların online takibine ilişkin yeni sistem ile, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Müdürlüğü arasında elektronik hat oluşturulacak. Sürücüye ceza yazıldığında, bu Gelir İdaresi'nde de anında görülecek.

KOLAY TAHSİLAT...

Vergi daireleri de hemen tahsilat için harekete geçecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, internet sitesi ve GSM ortamında da bu bilgileri vatandaşa sunacak. İsteyen, Gelir İdaresi'nin sitesine girerek, vergi ve ceza sorgulaması yapabilecek. Vatandaş mesaj göndererek de sorgulama yapabilecek. Öte yandan İstanbul ve Ankara'da uygulanan kameralı takip sistemi, trafik cezalarını 4 kat artırdı.