Sucuk-pastırma AB'ye uydu, sıra diğerlerinde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2009 Güncelleme 22 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

SETBİR Genel Sekreteri Melek Us, Türkiye'nin geleneksel gıdalarından olan sucuk ve pastırmanın mevzuatlara uyarak AB standartlarında üretildiğini ve geleneksel tatlarını kaybetmediğini söyledi. Us, "Salça, süzme yoğurt, tarhana, boza, şalgam gibi ürünlerimiz de özelliklerini kaybetmeden modern şartlarda üretilip, ambalajlı olarak tüketiciye ulaştırılıyor" dedi. Birçok yöresel ürün için de mevzuat çalışmalarının devam ettiğini anlatan Melek Us, geleneksel ürünlerin AB standartlarında, hiyenik koşullarda, tatları bozulmadan üretilebileceğini, AB'ye üye olsak da olmasak da gıda ürünlerini hijyenik koşullarda üretmenin, sanayicilerin ve üreticilerin temel görevleri olduğunu ifade etti.

'Döner ve yoğurtta söz sahibiyiz'

Birçok ülkede Türk yemeği olarak bilinen kebap, döner ve patenti Türkiye'ye ait olan yoğurdu diğer ülkeler satabilmek için SETBİR'in belirlediği standartlara uygun olması gerekiyor. Melek Us, "Birçok ürünü AB sağlık standartlarına uygun hale getirmeye çalışırken, Türkler'e özgü olarak bilinen döner ve yoğurt gibi ürünlerin de standartlarını biz belirliyoruz" dedi.

CarrefourSA Erzurum'da
Doğu Anadolu'nun en büyük alışveriş merkezi Erzurum AVM, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın vide-konferansla katıldığı bir törenle hizmete girdi. CarrefourSA'nın 181'inci mağazası da, Erzurum AVM'nin içinde tüketicilerle buluştu. CarrefourSA Hipermarket 8 bin metrekarelik satış alanında, bölgenin en büyük hipermarketi olma özelliğini taşıyor. Hipermarket, 170 kişilik personeli ve 40 kasası ile bölge halkına hizmet verecek. Mağaza, gıda ve taze gıda ürünlerinin dışında elektronikten tekstile, mobilyadan kırtasiyeye her türlü ihtiyaca yönelik hizmet sağlayacak. Marka ve ürünlerde bol çeşit sunan CarrefourSA mağazası, modern alışveriş ortamı ve uygun fiyat alternatifleri sunuyor.

Ellere koruma sağlıyor
Protex, bakterilere karşı etkili olduğu belirtilen ürünleriyle dikkat çekiyor. Protex'in, zararlı bakterileri yüzde 99 yok ederek, korunma sağladığı belirtiliyor. Düzenlediği kampanyalarla el yıkamanın önemini anlatan Protex, Dünya 2. El Yıkama Günü olan 15 Ekim'de de bu konuya bir kez daha parmak bastı. Antibakteriyel özelliği ile el yoluyla bulaşabilecek hastalıklara, bakterilere karşı sıradan sabunlara oranla 10 kat daha fazla koruma sağladığı ifade edilen Protex ürünlerinin fiyatları şöyle: Protex cream katı sabun (100 gr) 1.5 TL, Protex cream sıvı sabun (300 ml) 3.90 TL, Protex cream yedek şişe (750 ml) 6.90 TL, Protex antibakteriyel temizleme jeli (50 ml) 4.35 TL.