Tavuğu AB'ye pişirerek sattık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2009 Güncelleme 21 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Genel Sekreteri Yüce Canoler, ısıl işlem görmüş kanatlı ürünler için AB'ye ihracatın önünün açıldığını belirterek, Keskinoğlu ve Şeker Piliç'in ihracata başladığını, Pınar Hindi'nin numune gönderdiğini, Banvit ve Beypiliç'in ihracat için hazırlık yaptığını söyledi. Canoler, AB'nin en az 70 derecede ısıl işlem görmüş ürünleri kabul ettiğini, bunun şartlı izin olduğunu kaydetti. Türk Gıda Kodeksi'nde, ileri işlenmiş ürünler olarak anılan ürünler için 72 derecelik ısıl işlem öngörüldüğüne değinen Canoler, bu ürünlerin burger, nuget ve döner gibi ürünleri kapsadığını ifade etti. Asıl hedeflerinin çiğ piliç eti ihracatı olduğunu anlatan Canoler, "AB'den bir uzman heyet inceleme için gelecek" dedi.