Elektrik sayaçları çarpıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2009 Güncelleme 21 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Elektrik sayaçlarının tüketiciden habersiz ücretli olarak değiştirilmesi tepkilere yol açtı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, "EPDK, yapılan soyguna en kısa zamanda müdahale etmelidir" dedi. Kaya, bilgi verilmeden değiştirilen sayaçlar için faturalara 80 TL yansıtıldığını hatırlatarak, "Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği'nin 9. maddesi bu tür değişikliklerin 10 yılda bir yapılmasını düzenliyor. Ayrıca uygun olan sayaçların kullanımı için tüketiciye iade edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Tamiri yapılamıyor
Zorla satılan sayaçların garantisinin ve servisinin de olmadığını kaydeden Kaya, "Bu durum tüketiciye yeni külfetler yükleyecektir" dedi. Nazım Kaya, konuya yetkililerin bir an önce müdahale etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Muhtelif ilaveye dikkat!
Nazım Kaya, tüketicileri uyararak, şu bilgileri verdi: "Tüketiciler faturada elektrik tüketimi haricinde ve 'muhtelif ilave' kısmında yüksek bedel olması halinde dağıtım şirketine 8 gün içinde fatura itirazında bulunabilir; itirazı kabul edilmediği takdirde, Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri nezdinde gerekli yasal girişimini başlatarak hakkını arayabilir. Bunun için dilekçe örnekleri sitemizde bulunuyor."