'Kiracılar kapıya konulacak'

Kiracıları üzen Borçlar Yasası Meclis'te görüşülüyor. TÜDEF kiracıların kolayca kapı önüne konulacağını belirtip, değişiklik yapılmasını istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2009 Güncelleme 13 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜ- DEF) Başkanı Ali Çetin, ev sahibi-kiracı ilişkilerinde yeni kurallar getirecek olan Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'yla, ev sahibinin her türlü olanağa ve güce sahip olacağını, kiracı olan tüketicilerin ise iyice güçsüz duruma düşeceğini öne sürdü.

'KİRACILAR GÜÇSÜZLEŞECEK'
Tasarının yasalaşmasıyla, faturasını ödemeyen kiracının evden çıkartılabileceğini söyleyen Çetin, aynı zamanda mal sahiplerinin de akrabalarının gereksinimlerini gerekçe göstererek kiracının çıkmasını talep edebileceğini ve yine 10 yıl sonunda en az 3 ay önce haber vermek koşuluyla herhangi bir sebep göstermeden sözleşmeye son verebileceğini savundu. "Borçlar Kanunu'nda yapılan değişiklikle ev sahipleri, kiracılarını istedikleri zaman evden sokağa atabilecek" ifadesini kullanan Çetin, "Parlamenterlere sesleniyoruz; ev sahiplerine karşı zaten güçsüz durumda olan kiracıları daha da zor duruma düşürecek bu maddeleri, Genel Kurul'da temizleyin" diye konuştu.