Kırmızı et fiyatları üzdü beyaz et sevindirecek...

Üretim azlığı nedeniyle kırmızı et fiyatları tırmanırken, tüketicinin umudu beyaz et oldu. Karadeniz'de erken gelen ve bol çıkan hamsi kilosu 2 liradan tezgaha çıkarken, tavuğa da zam yapılmayacağı açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2009 Güncelleme 10 Ekim 2009, 00:56

İÇİNDEKİLER

Uçuşa geçen kırmızı et fiyatları bütçeleri zorlarken, dargelirli vatandaşın yüzünü beyaz et güldürecek. Türkiye Kasaplar Federasyonu'nun, "Kırmızı etin kilosu önlem alınmazsa Kurban Bayramı'na kadar 30 liraya yükselir" uyarıları ile şaşkına dönen vatandaşlar, umudunu beyaz ete bağladı. Dün, balık ve tavukçulardan sevindirici haberler geldi. Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, sektörün beyaz ete zam yapmayı düşünmediğini açıkladı. Kırmızı etin sahipsiz kaldığını ve üretiminin her geçen gün düştüğünü söyleyen Koca, "Onun için tavukçuluk Türkiye'nin can simidi. Tavuk olmasaydı, şu an kırmızı etin fiyatı 2-3 kat daha artacaktı" dedi. Koca, şunları kaydetti:

'Müşteri küsmesin'
"3 ay içerisinde piliç etine zam yapabilir ve o şekilde de satabilirdik. Ramazan'da ufak tefek ayarlama oldu ama zam yapılmadı. O kadar büyük talep vardı ki çok daha büyük rakama satabilirdik. Bu sektör bugünü yaşamıyor, geleceğe yatırım yapılıyor ve gelecek düşünülüyor. Çok yüksek fiyata satarak müşteriyi küstürmek istemiyoruz. Zaten kırmızı etten canı yanmış bir tüketici var. Bir anormallik olmazsa; hammadde fiyatları artmazsa sektörde zam söz konusu değil."

Hamsi erken geldi
Av sezonu başladığından bu yana beklenen bolluğu bir türlü yaşayamayan Karadenizli balıkçıların ağları da dün hamsi ile doldu. Hamsi, balıkçıları olduğu kadar vatandaşları da mutlu etti. Fiyatı düşmediği için balık yiyemeyen vatandaşlar, kilosu 2 liradan satılan hamsiye doyacak. Karadenizli balıkçılar, son birkaç günde yaşanan hamsi bolluğunun devam etmesini beklediklerini, bunun da herkesin ucuz hamsi yiyeceği anlamına geldiğini söyledi.