4.8 milyar liralık teminat son anda geldi

Doğan Grubu,44 gayrimenkul ve 2.6 milyar lirabankateminat mektubunu borca karşı gösterdi.Maliye,teminatı yetersiz bulursa haciz gündeme gelecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2009 Güncelleme 10 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Doğan Yayın Holding (DYH), vergi dairesinin teminat göstermesi için tanıdığı sürenin dolmasına saatler kala, 2005, 2006 ve 2007 dönemlerini kapsayan 4.8 milyar liralık vergi cezası için istenen teminatı gösterdiğini açıkladı. Grubun vergi cezası kesilen şirketleri de teminat olarak göstermesi dikkat çekti. Doğan açıklamasında şöyle denildi: "Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan TV Holding A.Ş. ve dolaylı bağlı ortaklıklarımız D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş. ile Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş.'nin ayrı ayrı aktiflerinde kayıtlı D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. hisseleri, vergi aslı ve ceza ihbarnamelerine esas teşkil eden değerler üzerinden teminat olarak gösterilmiştir. Diğer taraftan, üçüncü kişilere ait 44 ayrı taşınmaz ile Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 2.693.114 lira tutarındaki kesin ve süresiz banka teminat mektubu da teminat olarak gösterilmiştir."

Şimdi ne olacak?
Mevzuata göre, bu aşamadan sonra vergi dairesi teminatlara ilişkin değerlendirme yapacak. Vergi dairesi teminatları yetersiz bulursa, ek teminat isteme hakkına da sahip. Teminat konusunda yeterli değerin gösterilmemesi halinde, vergi dairesinin Amme Alacakları Kanunu'na göre haciz işlemi başlatma hakkı da bulunuyor.