Vergi indirimleri bitse bile kampanyalar devam ediyor

Bilişim sektöründe KDV ve ÖTV indiriminin sona ermesiyle azalan iş hacmini firmalar, kendi kampanyalarıyla aşacak. Bimeks Genel Müdürü Bayraktar, özel indirimlerin müjdesini verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2009 Güncelleme 08 Ekim 2009, 01:01

İÇİNDEKİLER

Bilişim sektörünün en önemli fuarlarında CeBIT, dün kapılarını açarken en çok ilgiyi yine teknoloji mağazaları görüyor. Geçtiğimiz hafta Hükümetin uyguladığı KDV ve ÖTV indirimlerinin sona ermesinin ardından satışlarında düşüş yaşayan teknoloji şirketleri çareyi özel kampanyalar düzenlemekte buldu. CeBIT fuarında TAKVİM'in sorularını cevaplandıran Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, indirim kampanyaları düzenlediklerini söyledi. "Vergi indirimleri bitse bile bizde kampanyalar bitmez" diyen Bayraktar, şöyle devam etti: "Kampanyalar ile vergi indirimlerinin sağladığı avantajları, fiyatlarımıza yansıtarak tüketicilerin mağdur olmasını önlemek istiyoruz. Böylece, vergilerden kaynaklanan fiyat artışları, bu kampanyalarla önlenmiş olacak ve tüketiciler eski fiyatlardan ürünlerimizi alabilecekler."

CEBIT'E ÖZEL İNDİRİMLER VAR

Bayraktar, CeBIT fuarına özel indirim kampanyaları da yaptıklarını ve özellikle laptop, netbook ve diğer bilgisayar ürünlerinde özel 200 dolara varan indirimler sağladıklarını söyledi. Fuardaki mağazalarında 500'den fazla ürün bulunduğunu belirten Bayraktar, fuar alanındaki tek satış yapabilen stand olduklarının da altını çizdi.

GSM'CİLERİN TAHTINI NAVİGASYON ALDI
Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na navigasyon cihazları damgasını vurdu. Geçtiğimiz yıllarda GSM operatörlerinin ağırlığını koyduğu fuarda bu yıl, GSM operatörleri yoktu. Onların yerine ulusal ve uluslararası bir çok navigasyon firması ürünlerini sergiledi. 10'uncusu düzenlenen fuar, 11 Ekim Pazar akşamına kadar açık olacak.

'DÜNYADAKİ GELİŞMELERİ YAKALADIK'
CeBIT Fuarı'nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin bilişim alanında büyük bir hızla geliştiğini ve dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmadığını söyledi. Gül, fuarın dünyanın en prestijli fuarlarından biri olduğunu belirterek, "Ekonomik krize rağmen büyük şirketlerin katılımı, bu heyecanın var olması, fuarın değerini artırıyor. Artık krizden etkilenmiyor bu sektörler, krizden çıkışın aracı haline geliyor" dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise telekomünikasyondaki serbestleşme sürecinin bittiğini ve sektörün önünün açıldığını söyledi. Yıldırım, "Sektör kriz de bile büyüdü" dedi.

OUTLET ÜRÜNLERDE YÜZDE 50'YE VARAN İNDİRİM
Bimeks, Fuara özel outlet ürünlerini de görücüye çıkarttı. Yüzde 50'ye varan indirimli ürünlere gelen talepten memnun olduklarını belirten Arif Bayraktar, "Küçük bir çiziği olan ya da cihazın eklerinden biri eksik olan ürünler, çok uygun fiyatlara satılıyor" dedi. Cep telefonundan, dvd oynatıcısına kadar birçok ürünün bulunduğu 'Outlet' reyonundakiler stoklarla sınırlı.

CUMHURBAŞKANI'NA ÖZEL CEP
TÜBİTAK, Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e özel güvenlikli cep telefonu üretti. Bakanlığın izni ile cumhurbaşkanı, başbakan ve üst düzey askeri yetkililerin kullandığı telefon, her aramada yeni bir şifre üretiyor. Kriptolu konuşma için her iki tarafta da aynı telefonun kullanılması gerekiyor. Yeşil kriptolu arama tuşuna bastıktan sonra karşı tarafın kabul etmesi ve 15 -20 saniye sonra şifreleme sağlanınca "Konuşmaya hazır" işaretinin belirmesiyle konuşma yapılıyor. UEKAE Uzmanı Koray Arıkan, cihazın sadece bin adet üretildiğini söyledi.

PİLSİZ EL FENERİ İLE CEP TELEFONU ŞARJ EDİLİYOR
Pilsiz şarzsız çalışan el feneri de hayatımızı kolaylaştıran yenilikler arasında. Cihazın aparatını kol yardımıyla 1 dakika cevirdiğinizde, fener 20 dakika yanıyor. Yıldız Ticaret Satış Sorumlusu Emrah Yıldız, enerji üreten kol ile fenerin dışarıdan hiçbir enerji kaynağına ihtiyaç duymadığını belirterek, ürünün 55 TL'ye satıldığını anlattı. Yıldız, fenere takılan aparatla cep telefonunun da şarj edilebildiğini anlattı.

BİR TUŞLA ÇOCUĞUNUZ NEREDE ÖĞRENİN
Dünyanın en çok satan navigasyon markalarından Garmin ise, fuarda 3 yeni ürününü sundu. Garmin'in Türkiye distribütörü Baytekin Ticareti Genel Müdürü Cem Baytekin, dünyada ilk olan 3 boyutlu navigasyon aletleri ile sürücülere büyük kolaylık sağladıklarını anlattı. Baytekin, ayrıca önümüzdeki yıl Türkiye'ye getirecekleri, cep telefonları ile karşı tarafın izin vermesi durumunda, herkesin nerede olduğunun öğrenildiğini söyledi.

OTOBÜS 5 DK SONRA DURAKTA!
CeBİT'te stant açan İETT de Akyolbil Sistemi'ni tanıttı. İstanbul çapında 100 noktada pilot olarak uygulamalarına başlanan sistem ile duraklara, hangi otobüsün ne zaman geleceğini gösteren panaller yerleştirildi. Sistem görme engellilere de radyo üzerinden yayın yaparak sesli uyarı gönderiyor.

YILLIK 200 TL'YE ABD İLE SINIRSIZ KONUŞUN
Fuarda bir diğer dikkat çeken ürün ise, ABD ve Kanada'daki bütün telefonlarla yıllık 200 TL'ye sınırsız konuşturan magicJack isimli cihaz oldu. Cihazı getiren GLOBALMTV'nin yetkilisi, ürünün ABD'de günde 10 bin adet sattığını belirtti.