Göstericiler cam çerçeve kırıp seslerini duyurdu!

Başbakan Erdoğan'ın, IMF protestolarına kulak verilmesi gerektiğini söylediği sırada, göstericiler Taksim'i savaş alanına çevirdi. 1 kişi öldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2009 Güncelleme 07 Ekim 2009, 01:57

İÇİNDEKİLER

ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bugüne kadar zararsız protestolar yapan IMF göstericileri, dün Taksim'i savaş alanına çevirdi. Çevredeki dükkanlara zarar veren göstericiler, polis ile çatışırken, yoldan geçmekte olan bir vatandaş kalp krizinden hayatını kaybetti. Daha IMF toplantıları başlamadan start alan ve şimdiye kadar hukuk sınırları içinde kalan gösterilere, dün Başbakan Erdoğan da destek verdi. Tayyip Erdoğan'ın, "Dışarıdaki protestolara kulak verelim" dediği sırada, provakosyon başladı ve göstericiler çevreye saldırdı.

96 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI...

Taksim Gezi Parkı'nda DİSK, KESK, TMMOB, TTB öncülüğünde bir araya gelen protestocular, IMF toplantılarının yapıldığı Harbiye'deki Kongre Merkezi'ne yürümek isteyince, polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı. Olaylar sırasında cadde üzerindeki bazı iş yerleri ile banka şubelerinde maddi hasar meydana geldi. Polis, 96 kişiyi gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, olay çıkartanların sendikalı değil, yasadışı örgüt üyesi olduğunu söyledi.