İnterneti halka indiriyoruz

30 Temmuz'da 3G başlayacak. İnternet hızlanacak, görüntülü konuşma yapılabilecek. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 'Bu teknoloji hayatımızı kolaylaştırıp, zenginleştirecek' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2009 Güncelleme 11 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Mobil iletişimde devrim 30 Temmuz'da 3G'nin hayatımıza girmesiyle gerçekleşecek. Masa bilgisayarlardan, dizüstü taşınabilir cihazlara geçen internet, artık herkesin cebine girecek ve dünyanın her yerinde kullanılabilir olacak. Aynı zamanda görüntülü konuşmanın gerçekleşeceği sistemde sağlıktan eğitime birçok alanda hayat kolaylaşacak ve zenginleşecek. Bilim Kurgu filmlerinde şahit olduğumuz hayaller gerçekleşecek. Kilometrelerce öteden evdeki elektronik aletler açılıp kapatılacak, kameralarla her yer izlenebilecek.

'ÇOK HEYECANLIYIZ'
Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirerek 3G'ye hazırlanan Türkcell'in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, yeni sistemi 'internetin halka inmesi' olarak tarif etti. Hem kendisinin hem de çalışma arkadaşlarının büyük heyecan duyduğunu söyleyen Ciliv, "İşin teknolojisini bir yana bırakırsak, biz bu sayede insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve zenginleştireceğiz. Biz bunu önemsiyoruz. Bunun için neler yapabiliriz bunun planlarını yapıyoruz. Yapacak çok işimiz var" dedi. 3G sayesinde bilgiye ve teknolojiye çok kolay ulaşılacağını belirten Süreyya Ciliv, şunları söyledi: "Bu sistem radyodan televizyona geçmek gibi. Ses yine duracak ama görüntünün kolaylığı da yaşanacak. Bugün dünyada 4 milyar insan mobil iletişim kuruyor. Düşünün bu sistem ile dünyanın her yerindeki 4 milyar kişiyi birbirine bağlamış olacaksınız. Bu müthiş bir şey. Bu rakam 6 milyarı bulacak."

'FİYATI PAHALI OLMAYACAK'
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, 3G hizmetinin ekonomiye büyük katkısı olacağını belirtti. Öztürkler, düzenleyecekleri kampanya ve hesaplı paketlerle tüketicinin yanında olacaklarını ifade ederek, "Şu andaki konuşma ücretleri nasılsa 3G aboneliğinde de aynı olacak. Görüntülü konuşma ücretleri çok farklı olmayacak. Diğer hizmetler de herkesin ulaşacağı fiyatlarda olacak" dedi.