Yusuf Tekin'den açıklama bekleyenlere müjde az evvel geldi! MEB'den kritik duyuru, erişime açıldı! Anasınıfı+ ilkokul+ ortaokul+ lise öğrencileri...

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kritik gelişmeler yaşandı! Okullarla ilgili flaş duyurular yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala peş peşe açıklamalar paylaştı. Anasınıfı, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. sınıfların tümünü kapsayan gelişmeler oldukça önemli. Buna göre okullar 11 Eylül'de açılacak. Ayrıca LGS sürecinde de 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak. MEB e-kayıt sonuçlarına erişim yöntemininde belirlenmesiyle öğrenciler için kritik sürece girildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023, 08:40 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 08:58
Yusuf Tekin’den açıklama bekleyenlere müjde az evvel geldi! MEB’den kritik duyuru, erişime açıldı! Anasınıfı+ ilkokul+ ortaokul+ lise öğrencileri...

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılına dair çalışma takvimini duyurdu. Yeni eğitim yılına başlarken uyum haftalarının da önemli bir yer tuttuğu belirtilirken, anaokulları ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin başlangıç tarihleri de belli oldu. Ayrıca MEB e-kayıt sonuçlarına erişim yöntemini de açıkladı: Veliler "e-Kayıt" hizmeti ile okullarını sorgulayabilecekler. İşte 2023-2024 eğitim öğretim yılı güncel takvimi ve Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hakkında merak edilenler...

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ YAYIMLANDI

2023-2024 Eğitim yılının başlangıç günü 11 Eylül 2023 Pazartesi olarak belirlendi. 1. Dönemin ara tatili 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında. 2. dönemin ara tatili 8-12 Nisan 2024 tarihleri araısnda uygulanacak.

Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran'da tamamlanacak ve yaz tatili başlayacak.

E-KAYIT SONUÇLARINA ERİŞİM YÖNTEMİ BELİRLENDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin e-kayıt sonuçlarına, e-Devlet Kapısı'nda "Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)" hizmeti üzerinden ulaşılabilecek.

Veliler, çocuklarının yerleştirildiği okulu e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

LİSE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

LGS puanı ile yerleştirme işlemleri 18 Ağustos'ta sona erecek.

Kılavuzda yer alan bilgide; ''Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları "açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç" sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.'' ifadeleri yer almıştı.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

LİSE KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yerleştirme sonuç belgesi (Mezun olunan okuldan onaylı)

Ortaöğretim Öğrenim Belgesi

Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.(Nüfus cüzdanı kayıt sonrası iade edilecektir.)

Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Veli Adına "Yerleşim Yeri Adres Belgesi"(Nüfus Müdürlüklerinden Alınacaktır)

4 Adet öğrenci kıyafeti ile çekilmiş vesikalık fotoğraf

Kayıt için gelen kişi velâyet hakkına sahip değilse noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi.

ANAOKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB tarafından paylaşılan takvime göre okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.