Üniversiteler 1 hafta tatil olacak! YÖK'ten sıcağı sıcağına karar: Öğretmen ve öğrenciler düğün bayram edecek! Hazırlık 1.2.3.4. sınıflar...

Üniversite öğrencileri, Nisan ayına girilmesiyle birlikte tatil tarihlerini merakla bekliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde yer alan üniversitelerde eğitim gören milyonlarca öğrencinin heyecanla araştırdığı tatil tarihleri konusunda yeni bir karar alındı. İşte merak edilen tarihler haberimizde...

Giriş Tarihi 04 Nisan 2024, 11:22 Güncelleme 04 Nisan 2024, 11:35
Üniversiteler 1 hafta tatil olacak! YÖK’ten sıcağı sıcağına karar: Öğretmen ve öğrenciler düğün bayram edecek! Hazırlık 1.2.3.4. sınıflar...

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bağlı üniversitelerde eğitim gören milyonlarca öğrenci, Nisan ayındaki tatil tarihleri hakkında merakla araştırmalarını sürdürüyor. Son gelen haberlere göre, üniversiteler için yeni bir karar alındı ve belirli tarihler arasında dersler yapılmayacak.

HAFTAYA DERS YOK

Ülkemizde her yıl Ramazan Bayramı'nın tarihleriyle denk gelen ara tatil, bu yıl üniversiteleri de etkileyecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bayram tatili boyunca üniversitelerde ders işlenmemesi kararını duyurdu.

Bu süreçte, öğrencilere ve akademisyenlere dinlenme ve bayramın tadını çıkarma fırsatı verilirken, eğitim ve akademik faaliyetler 9 gün boyunca duracak.

Ancak tatilin yanı sıra YÖK'ten gelen başka bir karar da yükseköğretim camiasını yakından ilgilendiriyor. Yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyenler için denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenleme getirildi.

Yapılan açıklamada, sıralamalarda ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verileceği belirtildi. Bununla birlikte, ilk 1000'de yer alan üniversitelerden mezun olanlar için YKS'ye giriş şartı aranmayacak.

YÖK tarafından kabul edilen uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarında ilk 400'de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar, denklik başvurularında kolaylıkla işlem yapabilecekler.

Ancak, ilk 1000'de yer alan üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olanlar için denklik başvurusu yapılabilmesi için YKS'ye giriş şartı aranmayacak. Bu, özellikle tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi alanlarda öğrenim görmek isteyenler için önemli bir kolaylık sağlayacak.

Yönetmelikte yapılan değişiklik, başarı sıralaması şartı aranmayan programlarla ilgili kısıtlama getirmeyecek ve önceden belirlenmiş standart prosedürler doğrultusunda denklik başvuruları değerlendirilecek.

Bu yeni düzenleme, yurt dışında eğitim almayı düşünen öğrencilere daha fazla esneklik ve fırsat sunarken, üniversiteye giriş ve denklik süreçlerini daha adil ve erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.