Son dakika: 2021 Ek tercihler başladı mı? YKS (Üniversite) ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı?

YKS ek tercihler ilk tercihlerde yerleşemeyen ve ilk defa tercih yapacak adayların gündeminde. Bu yıl ikinci ek tercihlerde baraj puanı TYT'de 140'a, AYT ve YDT'de ise 170'e çekilecek. Bu yıla özel iki kez yapılacak ek tercihlerde binlerce aday kontenjan boşluğu olan bölümlere yerleştirilecek. Gözler YKS ek tercihler hakkında gelen son dakika açıklamalarda. ÖSYM'den gelecek yeni açıklamalar bekleniyor. Peki; 2021 Ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS (Üniversite) ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı?

Giriş Tarihi 17 Eylül 2021, 15:20 Güncelleme 17 Eylül 2021, 15:23
Son dakika: 2021 Ek tercihler başladı mı? YKS Üniversite ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı?

İÇİNDEKİLER

YKS tercihlerinin tamamlanmasının ardından yüzbinlerce aday kazandıklarını üniversitelerine yerleşti. Sırada ise ek tercihler var. Bu yıl iki kez ek yerleştirme yapılacak. 1. ek yerleştirmelerin tamamlanmasıyla 2. yerleştirmeler gerçekleştirilecek. 1. ek tercihlerde baraj puanı yine TYT'de 150, AYT ve YDT'de 180 olacak. Peki; 2021 1. ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS (Üniversite) ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı?

2021 YKS EK TERCİHLER BAŞLADI MI?

YKS ek tercihlerin başlayacağı tarih açıklandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada, ''Değerli YKS adaylarımız, 2021-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. Tercihlerinizi 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.'' dedi.

ÜNİVERSİTE EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar 20 Eylül'de 1. ek tercihlerini yapmaya başlayacak. Ek tercih kılavuzuna aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

2021 YKS 1. EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

İLK TERCİHLERDE YERLEŞENLER EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

YKS ile bir üniversiteye yerleşen öğrencilerden bazıları ek tercihlerde yeniden tercih yapmak istiyor. Ek tercih tarihlerinde merkezi yerleştirmede bir programa yerleştirilen adaylar yerleştirme tercihi yapamayacak.

ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

YKS ek tercih ücreti 25 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

YKS EK TERCİH BARAJ PUANI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili ikinci ek yerleştirme ve baraj puanı açıklaması, sınava giren öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

Erdoğan'ın sosyal medya hesabından "Yükseköğretim Kurulumuz, 2021-YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." paylaşımı, gençleri sevindirdi.