YKS TYT AYT YDT ek tercih boş kontenjanları, üniversite taban puanları açıklandı mı? YKS ek tercihleri başladı mı son dakika ÖSYM?

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre gerçekleştirilen merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, heyecanla bekledikleri tercih sonuçlarını öğrenerek yükseköğretim programlarına yerleşme durumlarını öğrenme fırsatını elde ettiler. Ancak, bazı adaylar tercih sonuçlarını değerlendirdikten sonra istedikleri üniversite veya fakülteye yerleşememiş olabilirler. Bu durumda, ek tercih tarihleri yaklaşırken adaylar, yeni bir fırsat yakalayabilmek adına ÖSYM'nin son dakika duyurularını takip etmeye başladılar.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 11:31 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 11:31
YKS TYT AYT YDT ek tercih boş kontenjanları, üniversite taban puanları açıklandı mı? YKS ek tercihleri başladı mı son dakika ÖSYM?

İÇİNDEKİLER

YKS tercihlerinin tamamlanmasının akabinde yerleşemeyen adaylar için ek tercihler başlayacak. Bu noktada boş kalan kontenjanlar ve taban puanları merak konusu oldu. Peki YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKSTYT AYT YDT ek tercih boş kontenjanları, üniversite taban puanları açıklandı mı, ne zaman belli olacak?

YKS BOŞ KONTENJANLAR VE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

YKS boş kontenjanlar üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından belli olacak. YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Ek tercihlerin de kayıtların sona ermesiyle başlaması bekleniyor.

ÖSYM'den tarih bilgisi ve ek tercih kılavuzu yayımlandığında haberimizde gelişemlere yer verilecektir.

EK TERCİH NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 50,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak görüntülenebilecek

Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ