MEB AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AÖL SINAV SONUÇLARI SON DAKİKA! aolweb.meb.gov.tr sorgulama ekranı!

AÖL 3. dönem sınavları tamamlanır tamamlanmaz gözler MEB'den gelecek duyuruya çevrildi .Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sonuçları değerlendirmelerin ardından ilan edilecek. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçlarına nasıl bakılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 08:05 Güncelleme 15 Eylül 2023, 08:05
MEB AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AÖL SINAV SONUÇLARI SON DAKİKA! aolweb.meb.gov.tr sorgulama ekranı!

İÇİNDEKİLER

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorusu, 28 Temmuz– 9 Ağustos 2023 tarihleri arasında MEB tarafından düzenlenen açık öğretim sınavlarına katılan adaylar tarafından araştırılıyor. Sınav sonuçlarına aolweb.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'açıklandı' duyurusunun yapılması bekleniyor. İşte son dakika gelişmeler...

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öncelikle AÖL sınav sonuçlarının henüz açıklanmadığını belirtelim. Ancak eski sınavlar göz önüne alındığında AÖL sınav sonuçlarının Ağustos ayının son haftasında açıklanma ihtimali oldukça yüksek görülüyor. Gelişmeler oldukça haberimizde yer verilecektir.

AÖL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

AÖL sınav sonuçları için değerlendirme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri http://aolweb.aol.meb.gov.tr sitesi üzerinden erişime açılmaktadır. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik koduyla sonuç sorgulaması yapabilmektedir. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmemektedir.

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

AÖL SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.