YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? TYT-AYT 2023 SONUÇ TARİHİ! ÖSYM açıkladı! YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak?

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuç tarihi, adaylar arasında büyük bir merak konusu olmuştur. YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair detayları sizinle paylaşmak istiyorum. 2023 YKS sınavı, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınavın yapıldığı tarihten itibaren, ÖSYM'nin belirlediği süreçler çerçevesinde sonuçların açıklanması planlanmaktadır.

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2023, 06:03 Güncelleme 20 Temmuz 2023, 06:03
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? TYT-AYT 2023 SONUÇ TARİHİ! ÖSYM açıkladı! YKS tercih kılavuzu 2023 ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

YKS sınav sonuçları için araştırmalar hızlandı. Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci TYT-AYT ve YDT sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih dönemi ne zaman? İşte merak edilenler...

2023 YKS SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR I VİDEO İZLE

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre 2023 YKS sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2023 tercihleri için tarihler henüz belli değil. Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden tercih tarihlerini duyuracak.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları bu yıl ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgiye göre 20 Temmuz tarihinde belli olacak. "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilen sınav sonuçları sonrası adayların tercih maratonu başlayacak.

2022 yılında YKS tercihleri 27 Temmuz-05 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr 'den gerçekleşmişti. Bu seneki üniversite tercih tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama henüz kurum tarafından yapılmadı. Tercih tarihleri açıklandığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.