YKS 3. EK TERCİH TARİHİ 2023! YKS 3. ek tercih var mı, olacak mı, ne zaman? Ek tercih okul kayıtları ve KYK yurt tarihleri!

YKS 2. ek tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler 3. ek tercihlere çevrildi. Ek tercihlerde yerleşemeyen adaylar bir sonraki ek tercih süreci var mı merak ediyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 11:06 Güncelleme 25 Eylül 2023, 12:11
YKS 3. EK TERCİH TARİHİ 2023! YKS 3. ek tercih var mı, olacak mı, ne zaman? Ek tercih okul kayıtları ve KYK yurt tarihleri!

İÇİNDEKİLER

YKS 2023 3. ek tercih var mı, ne zaman sorusu gündemde sıkça araştırılmaya başlandı. ÖSYM tarafından YKS 2. ek tercih sonuçları açıklandı. Bir programa yerleşemeyen adaylar gözlerini 3. ek tercihlere çevirdi. İşte konuya ilişkin bilgiler...

YKS 3. EK TERCİH VAR MI, OLACAK MI, NE ZAMAN?

YKS 3. ek tercih hakkında şuan için bir açıklama bulunmuyor.

Öte yandan 3. tercihler 2021 yılında o seneye özel olarak kabul edilmişti.

Yapılan 2. tercih adımıyla birlikte önemli oranda düşen boş kontenjan sayısı yeniden değerlendirilmeye açıldığı takdirde YKS 3. ek tercih kılavuzu beklenecek. Gelişmeler oldukça Takvim.com.tr'den takip edebilirsiniz.

EK TERCİH KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecek.

YKS ek yerleştirme ile ilgili olarak YÖK Başkanı Özvar tarafından yapılan açıklamada "2023-YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre toplam 71 bin 943 adayımız daha üniversitelerimize kayıt yaptırmaya hak kazandı." ifadeleri kullanıldı.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

KYK EK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YKS ek yerleştirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte KYK yurtlarında ek yurt başvuru ekranı bir kez daha açılacak. Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere dahil olan bu öğrenciler de yurtlara yerleştirilecek.