DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS adaylarına ek tercih kılavuzu 2023! 2. tercih üniversite taban puanları, boş kontenjanlar...

DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak, ek tercihler hangi tarihte başlayacak şeklindeki sorular adayların gündeminde. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen akabinde gözler 2. tercihlere çevrildi. ÖSYM'nin kılavuzu yayımlaması bekleniyor. İşte son durum.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 12:30 Güncelleme 27 Eylül 2023, 12:30
DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS adaylarına ek tercih kılavuzu 2023! 2. tercih üniversite taban puanları, boş kontenjanlar...

İÇİNDEKİLER

DGS ek tercih tarihleri, kılavuz, üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar gündemde adaylar tarafından sıkça araştırılıyor. 29 Ağustos-05 Eylül 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan DGS yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Boş kalan kontenjanlara 2. tercih ile yerleştirme yapılacak. İşte detaylar...

DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI, NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Öncelikle DGS ek tercih kılavuzunun henüz yayımlanmadığını belirtelim. DGS ek tercih tarihleri belli olur olmaz ÖSYM'nin son dakika duyuruları haberimizde yer alacaktır.

DGS ek tercih sürecinin üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından başlaması bekleniyor. DGS ek tercih boş kontenjan listesinin de 26 Eylül 2023 tarihinden sonra yayınlanacağı tahmin ediliyor.

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılanadayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak.

Adaylar, 2023-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenecek. Tercihler, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerikullanılarak elektronik ortamda yapılacak.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

2023-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için 2023-DGS'ye girmiş ve 2023- DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti alınır.

Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecek. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecek.