Üniversite kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? Üniversite kaydı nasıl yapılır? ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ 2023! Gerekli belgeler...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 süreci, adayların merakla beklediği üniversite kayıt aşamasıyla devam ediyor. "Üniversite kayıtları başladı mı? Ne zaman başlayacak? Üniversite kaydı nasıl yapılır?" gibi sorular, YKS tercihlerinin ardından yerleşme hakkı kazanan adaylar tarafından gündeme getiriliyor. Bu haberimizde, YKS 2023 tercih sonuçlarına göre üniversite kayıt sürecinin ayrıntılarını sizler için ele alacağız.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2023, 12:02 Güncelleme 09 Eylül 2023, 12:59
Üniversite kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? Üniversite kaydı nasıl yapılır? ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ 2023! Gerekli belgeler...

İÇİNDEKİLER

YKS tercihi yapan ve bir bölüme yerleşmeye hak kazanan adaylar üniversite kayıtlarını yapmak için kolları sıvadı. Bu noktada ''Üniversite kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? Üniversite kaydı nasıl yapılır? Üniversite kaydı için gerekli belgeler neler? E- kayıt nedir, elektronik kayıt ne zaman? '' soruları sıkça araştırılmaya başlandı. İşte üniversite kayıt tarihleri ve elektronik kayıt hakkında merak edilenler...

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacak.

E-KAYIT NE ZAMAN 2023?

Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

ÖSYM'den geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, ''Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.'' denilmişti.

Geçtiğimiz yıllarda kayıt için gereken belgeler ise şöyle;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecek.

c) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazıyor)

ç) Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

ÜNİVERSİTE E KAYITLAR NASIL YAPILIR?

Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.

E-KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ