Takvim belli mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamasına ilişkin flaş açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Başkan Erdoğan'ın duyurduğu öğretmen atamasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yusuf Tekin, "Öğretmen atamasında takvim ve sayı belli değil. Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 17 Nisan 2024, 12:00 Güncelleme 17 Nisan 2024, 14:50
Takvim belli mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamasına ilişkin flaş açıklama!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamasına ilişkin açıklamasının sorulması üzerine Tekin, "Cumhurbaşkanımız açıklamasında da söyledi zaten. Mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup Sayın Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması lazım." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Atamalara ilişkin belli bir sayının olmadığını vurgulayan Tekin, sayının belli olması halinde Başkan Erdoğan'ın açıklayacağını aktardı.

ÖĞRETMEN ATAMASINDA TAKVİM BELLİ OLDU MU?
"Ücretli öğretmen sayısının 90 bin olması nedeniyle öğretmen ihtiyacının da bu rakamlara yaklaşık olduğunu"
dile getiren sendikaların bulunduğunun anımsatılması üzerine Tekin, şunları kaydetti:

"Konuşulan rakamlar çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman bütün bu rakamları da açıklayacağız. Net rakamları da açıklayacağız. Biz, ihtiyaçlarımızı sürekli revize ediyoruz. Haftalık okutulan ders sayısından tutun, mevcut öğretmenler, emekli olanlar, hepsini anbean takip ediyoruz. İhtiyaçlarımızı, rakamları net olarak o gün açıklayacağız."

Tekin, konuyla ilgili henüz belirlenmiş bir takvim olmadığını da belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI: ÖĞRETMEN ATAMAMIZ OLACAK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün (16 Nisan) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısının ardından bahçede, medya kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile sohbet etti.

Başkan Erdoğan gazetecilerle sohbet etti

'ÖĞRETMEN ATAMALARI FAZLA UZAMAYACAK'
Başkan Erdoğan, 'Öğretmen ataması söz konusu mu?' sorusuna "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" diye yanıt verdi.