YKS tercih sonuçlarına nereden bakılır? YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI!

Üniversite adaylarının merakla beklediği an geldi çattı! ÖSYM sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr, son günlerde büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Milyonlarca YKS adayı, tercih sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin resmi sitesine yöneliyor. Özellikle "YKS tercih sonuçlarına nereden bakılır?" sorusu, adaylar arasında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte YKS tercih sonuçları ve diğer merak edilen tüm detaylar:

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023, 21:20 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 21:20
YKS tercih sonuçlarına nereden bakılır? YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI!

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2023) tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Hayalindeki üniversiteye ve bölüme yerleşmek isteyen adaylar tercihlerini bir süre önce tamamladı. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm merak edilenler ve son dakika gelişmeleri...

YKS 2023 TERCİH SONUÇLARI

YKS tercih sonuçlarına ÖSYM sonuç açıklama sistemi (sonuc.osym.gov.tr) üzerinden bakılabilecek.

YKS 2023 TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

YKS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, Tablo-3'teki ön lisans, Tablo-4'teki lisans programlarına;

a) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,

b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.

Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2023-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

ŞİFRESİNİ UNUTAN ADAYLAR DİKKAT

ÖSYM şifresini unutan adaylar e-Devlet giriş seçeneği ile beraber sisteme giriş yapabiliyor. Ancak e-Devlet şifresi edinmeyen veya hatırlamayan adaylar ösym.gov.tr adreisnden sırasıyla Aday İşlemleri, Şifremi Unuttum, Kimlik No Kontrol, Kimlik Bilgisi Kontrol ve Güvenlik Sorusu Kontrol aşamalarını geçerek yeni şifre edinebilir.

"BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞTİRİLEMEDİNİZ" NE DEMEK?

YKS tercih sonuçları sorgulama işlemi yapıldıktan sonra bu ifade ile karşılaşan adaylar bunun ne anlama geldiğini merak ediyor. Bu ifade ile karşılaşan adaylar tercih sonuçları doğrultusunda herhangi bir üniversite kazanmamış oluyor. Ancak bu adaylar ek tercih sürecinde tekrar yerleştirme için müracaat edebiliyor. Sorunlarını çözemeyen adaylar ise 444 67 96 numarasını çevirerek ÖSYM Çağrı Merkezi'nden gerekli bilgileri edinebilir.

ÜNİVERSİTE ADI, BÖLÜM VE TERCİH SIRASI YER ALACAK

YKS tercih sonuçlarında herhangi bir üniversite kazanan adaylar sonuç ekranında yerleştirildikleri üniversitenin kodu, adı, puanı, yerleşme puanı, kayıt tarihi ve kayıt adresi yer alacak.