Son dakika: 6,7,8,9,10,11,12. sınıflara 2 aşamalı... MEB'ten sınav kararı! 2023-2024 yazılı sınavlar nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ortak yazılı sınavlar konusunda önemli bir açıklama yaparak bu sınavların devam edeceğini duyurdu. Her sene milyonlarca öğrencinin katıldığı ve akademik performanslarını ölçmeye yardımcı olan ortak yazılı sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Bu sınavlar, öğrencilerin dönem içerisinde öğrendikleri bilgileri değerlendirmelerine ve kendilerini geliştirmelerine olanak tanır.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 10:29 Güncelleme 28 Eylül 2023, 10:29
Son dakika: 6,7,8,9,10,11,12. sınıflara 2 aşamalı... MEB’ten sınav kararı! 2023-2024 yazılı sınavlar nasıl yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ortak sınavlara ilişkin yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, ortak sınavlar jhakkında yeni karar alındı. Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez ortak sınav uygulayacak. Son olarak yapılan açıklamada ise ortak sınavların iki aşamadan oluşacağı belirtildi.

İşte ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren karar hakkında tüm merak edilenler...

📝 3 FARKLI ORTAK SINAV

📌 MEB öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" bu yıl başlıyor.

📌 Yapılacak ortak sınavlara ilişkin ayrıntılar netleşti.

📌 Bu öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlık, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılacak.

📌 Gerekli altyapı hazırlandıktan sonra bu sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek.

📌 Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

📉 İKİ AŞAMADA YAPILACAK

📌 Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak.

📌 Bu derslerin önce yazılı sınavları, sonra her öğrenci için yeteri zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacak.

📌 81 ilde ortak yazılı sınav yapılacak ders ve tarihler geçen hafta açıklanmıştı. O sınavlar da çoktan seçmeli olacak.