81 ilde yapılacak! Açık lise okuyanlar bu tarihi kaçırmasın yoksa yanar! Yusuf Tekin açıkladı: 'Daha önceki gibi olmayacak'

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül'de başladı. Henüz kayıt yaptırmamış olanlar 16 Ekim'e kadar işlemlerini halledebilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Açık lise hakkında kritik açıklamalar geldi. Ayrıca Açık Lise 1. dönem sınav tarihleri MEB tarafından yayınlandı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 07:18 Güncelleme 26 Eylül 2023, 10:25
81 ilde yapılacak! Açık lise okuyanlar bu tarihi kaçırmasın yoksa yanar! Yusuf Tekin açıkladı: ’Daha önceki gibi olmayacak’

İÇİNDEKİLER

AÖL sınavları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den flaş açıklamalar geldi. 2023-2024 Açık Lise sınavları açıktan lise okuyan öğrenciler tarafından merakla beklenirken tarihler duyuruldu. Bakan Tekin ''Bu yıl Açık Lise sınavları yüz yüze olacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi online olmayacak." dedi. İşte AÖL sınav tarihleri...

AÖL SINAV TARİHLERİ 2023-204!

Açıköğretim sınavları için geri sayım devam ediyor. Açık öğretim lisesi sınavları 23-24 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

İşte sınav takvimi;

👉1. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00'da

👉2. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00'te,

👉3. Oturum: 24 Aralık 2023 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00'da.

"BU YIL AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE OLACAK"

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları gündemde yerini aldı. Eğitime dair birçok konuya değinen ve açıklamalar yapan Tekin, Açık Lise sınavlarına da değindi.

Konuya dair Yusuf Tekin'in açıklaması:

"12'inci sınıfı okuyan bir öğrenci neden açık liseye gidebilir. Pandemiyle beraber açık lisedeki sınavlar çevrimiçi oldu. Ortaöğretim başarı puanı nedeniyle yüzbinlerce öğrenciyi geride bırakabilecek ortam oluştu. Çevrimiçi sınavlarla ortalamalarını yükselttiler. En basit gerekçelerden birisi bu.

Ben Milli Eğitim Bakanı'yım. Milletin benden beklediği şey örgün eğitim çağındaki çocukların okula gitmesini temin etmek. Devletin zorunlu kaldığı halleder öğrencilerin yararlanması için ürettiği bir B planı açık liseler. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak açık liselere bu kadar yoğun gidişin olması benim görevimi yapmadığım demektir.

Dolayısıyla bizde bununla ilgili tedbirlerimizi aldık... Bu yıl Açık Lise sınavları yüz yüze olacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi online olmayacak."

AÖL SINAVLARI YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenleme sonrasında gelinen son durumu paylaştı. Sınavların online değil yüz yüze yapılacağını belirten Tekin; "Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak." ifadelerini kullandı.

AÖL YENİ KAYITLARI DEVAM EDİYOR!

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

AÖL KAYIT BELGELERİ NELER?

İlk Kayıt İçin Gerekli Evraklar

🔴a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden;

✔İlköğretimi tamamlayanlar, Ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, Ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan;

* Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,

* Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

* T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.

* Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

🔴b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden;

✔İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

* Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,

* T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,

* Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

* İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı) istenir.

* T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.