Özel okullar kapı duvar: Ücret iade edilmiyor, indirime de yanaşmıyorlar

Geçtiğimiz yıl dört ay boyunca uzaktan eğitim yapıp vatandaştan yemek ve servis ücreti alan özel okullar bu paraları iade etmezken bu yıl için de indirime yanaşmıyor. Veliler ‘Milli Eğitim Bakanlığı devreye girsin’ diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2020 Güncelleme 29 Ağustos 2020, 07:00
Özel okullar kapı duvar: Ücret iade edilmiyor, indirime de yanaşmıyorlar

İÇİNDEKİLER

Bazı özel okullar bu yıl zamlı fiyatlardan geri adım atmazken geçen yıl vermedikleri hizmetin parasını da iade etmiyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılının son döneminde pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim verilmesi sonrası özellikle yemek ve servis ücretlerini peşin toplayan özel okulların bu paraları iade etmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yılın paralarını ödemeyen özel okullar bu yıl için de zamlı tarife uygulamaktan geri durmuyor. Gazetemizin telefonlarını kilitleyen veliler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrıda bulunarak, "Verilmeyen hizmetin parasını toplardılar. Şimdi de kimseyle muhatap olmuyorlar" dediler. İşte velilerin mesajları: *Geçtiğimiz yıl tüm senenin servis parasını peşin verdim. Oysa son 4 ay servis kullanmadık. Yakılmayan benzinin, çalışmayan personelin parasını aldılar. *Okul kaydında yemek, gibi ek ücretler de ödedik. Ancak uzaktan eğitimde evdeki interneti de biz ödedik. Bu yemek paralarını vermediler. Bu sene de yüksek fiyat istiyorlar

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURUN
Uzmanlar
verilmeyen hizmetin parasının alınamayacağını bu paraları vermeyen okullar için Tüketici Hakem heyetlerine başvurulabileceğini belirterek, "Başvuru e-devlet üzerinden yapılıyor." dedi.