Haftaya 3 gün ders yok! MEB'den sıcak karar çıktı! 16-17-18 Mart'ta okullar kapanıyor! Anaokulu, ilkokul, 9.10.11.12.sınıflar...

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenci ve eğitim camiasını yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Bu hafta, hafta sonları da dahil olmak üzere, öğrenciler için 3 günlük bir tatil süresi başlamış olacak. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, öğrenciler 19 Mart Salı günü ders başı yapacaklar.Bu sürpriz tatil kararı, öğrenciler arasında büyük bir sevinç yarattı. Uzun bir eğitim-öğretim döneminin ardından gelen bu mola, hem öğrencilerin dinlenmesine hem de aileleriyle daha fazla vakit geçirmelerine olanak tanıyacak.

Giriş Tarihi 14 Mart 2024, 09:13 Güncelleme 15 Mart 2024, 10:07
Haftaya 3 gün ders yok! MEB’den sıcak karar çıktı! 16-17-18 Mart’ta okullar kapanıyor! Anaokulu, ilkokul, 9.10.11.12.sınıflar...

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bu karar, eğitimde esnekliğin ve öğrenci merkezli yaklaşımların bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Bakanlık, eğitim öğretim yılı içinde öğrencilerin motivasyonunu artıracak ve onlara nefes aldıracak adımlar atmaya devam ediyor. Öğrencilere güzel haber peş peşe geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvimle tatilgünleri belli oldu. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri tatili beklerken bir yandan da MEB'den yeni bir duyuru geldi. Tatil günlerine bir yenisi daha ilave edildi. İşte detaylar...

YENİ TATİL KARARI

Çanakkale Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

Konu ile ilgili olarak Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Hafta sonu tatiliyle birlikte (16 Mart Cumartesi-17 Mart Pazar) öğrenciler 3 gün tatil yapmış olacak.

18 MART RESMİ TATİL Mİ?

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıl dönümü olan 18 Mart resmi tatil değildir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür.

18 MART 2024 PAZARTESİ OKUL VAR MI, TATİL Mİ?

18 Mart resmi tatil olarak kabul edilmediği için Çanakkale ili hariç okullar ve devlet kurumları tatil olmayacak. Bu nedenle okullar, bankalar ve devlet daireleri açık olacak.