Bu sabah karar çıktı! Ara tatil bitti 1 gün tatil müjdesi geldi! Pazartesi uzatıldı! İlkokul, 5-6-7-8-9-10-11-12. sınıf ve öğretmenler...

Kar tatili duyuruları gelmeye devam ediyor. 1. dönem ara tatili 13 Kasım'da başlayıp 17 Kasım'da sona ermişti. Öğrenciler hafta sonu dahil toplam 9 gün tatil yaptıktan sonra geçtiğimiz Pazartesi okullarına dönmüştü. Ancak bu kez de Valiliklerden peş peşe 'tatil' duyuruları yapılmaya başlandı. Birçok ilde yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesinden dolayı Bingöl, Zonguldak ve daha birçok ilde okullar tatil edilmişti. Bu kez de gözler bu haftaya çevrildi. Ara tatil bitti 1 gün tatil müjdesi daha geldi ve o illerde okullar yine tatil edildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 27 Kasım 2023, 07:10 Güncelleme 27 Kasım 2023, 11:53
Bu sabah karar çıktı! Ara tatil bitti 1 gün tatil müjdesi geldi! Pazartesi uzatıldı! İlkokul, 5-6-7-8-9-10-11-12. sınıf ve öğretmenler...

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ilgilendiren karar çıktı! Kasım ara tatili bitti bu kez de kar tatili başladı. O illerde yaşayan öğrencilere güzel haber geldi. Hafta sonu biter bitmez duyuruldu. İşte tatil olan iller...

ZONGULDAK'TA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Zonguldak'ta eğitime bir gün ara verildi. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar dolayısıyla İLİMİZ GENELİNDE 27 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

HATAY İSKENDERUN'DA EĞİTİM 1 GÜN ARA

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısının ardından geçtiğimiz gün başlayan yağışlı hava Hatay'da gün içerisinde etkisini hissettirdi. İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde fırtınayla birlikte etkili olan şiddetli yağış caddeleri göle çevirdi.

Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına sonrası İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fırtına etkisiyle ana cadde ve bulvarlarda meydana gelen deniz taşkınları nedeniyle İskenderun ilçesinde 27.11.2023 Pazartesi günü okullar 1 gün tatil edildi" ifadelerini kullandı.

ERZURUM'UN 3 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Erzurum'da kar yağışı nedeniyle merkez Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde bugün okullar tatil edildi. Kentte etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Erzurum Valiliği, 3 merkez ilçe olan Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve ortaokul ile özel eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiğini duyurdu.

1 OCAK RESMİ TATİL YAKLAŞIYOR: OKULLAR 3 GÜN TATİL!

Öte yandan 1 Ocak resmi tatillerimiz arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 1 Ocak Cumartesine denk gelmişti. Hafta sonu olması dolayısıyla okullar tatildi. Bu yıl ise 1 Ocak yılbaşı tatili Pazartesi gününe denk geliyor. Hafta içine denk gelmesi dolayısıyla tüm çalışanlar tatil yapacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların 1 gün tatil olması bekleniyor.

Buna göre 30 Aralık Cumartesi, 31 Aralık Pazar ve 1 Ocak Pazartesi öğrenciler dinlenme fırsatı bulacak. Böylelikle okullar 3 gün kapalı kalmış olacak.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma sona erecek.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK 2024?

İkinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma tamamlanacak.

2. DÖNEM NİSAN ARA TATİL TARİHİ

İkinci dönem ara tatili de 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında uygulanacak.