MEB son dakika: Bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı mı? meb.gov.tr , e-okul.meb.gov.tr bursluluk sınav giriş belgesi nasıl alınır?

29 Ağustos 2023 sabah saatlerinden itibaren ''İOKBS sınav yerleri belli oldu mu? PYBS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? E-Okul bursluluk sınavı nerede gireceğim?'' soruları gündemde sıkça araştırılmaya başladı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım devam ediyor. Sınav yerleri e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Peki Bursluluk sınavı 2023 yerleri açıklandı mı, belli oldu mu? İşte T.C kimlik no ile MEB bursluluk sınav sonuçları sorgulama ekranı

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 08:37 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 08:39
MEB son dakika: Bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı mı? meb.gov.tr , e-okul.meb.gov.tr bursluluk sınav giriş belgesi nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) bu yıl 3 Eylül 2023 tarihinde uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve ilkokul ve ortaokul öğrencilerine burs imkanı tanıyan sınava 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri başvurdu. Gözler bir süredir sınav giriş belgelerinde. Peki e-okul.meb.gov.tr! Bursluluk sınavı yerleri açıklandı mı, belli oldu mu? E-Okul bursluluk sınavı nerede gireceğim?

İOKBS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

İOKBS 2023 sınav giriş belgeleri yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda; "2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı" denildi.

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav giriş belgesinde yer alıyor. Öğrenciler, 'www.meb.gov.tr' internet adresinden sınav giriş belgelerini görüntüleyebilecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

Sınav giriş belgesinin üzerinde adayın fotoğrafı, sınav kuralları, sınavın yapılacağı okulun adı, açık adresi, salon, sıra numarası ve adayların uyması gereken sınav kuralları yer alacak.

İOKBS SINAVINA KATILACAK ADAYLAR DİKKAT!

Bu yıl uygulanacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda (İOKBS) geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sonrası bazı değişiklikler yapıldı.

Bursluluk sınavında burs verilecek toplam öğrenci sayısı deprem kontenjanı ile beraber 70 binden 100 bine yükseltildi. Ayrıca adaylar ikinci dönem konularından sorumlu tutulmayacak.

Adaylar, 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminden sorumlu olacak. Ortaokul ve lise öğrencilerine tüm sınıf seviyelerinde çoktan seçmeli 100 soru sorulacak ve 120 dakika sınav süresi verilecek.