MEB: Okul kayıt parası vermeyin

MEB'in 'Kayıt parası alınmayacak' uyarılarına rağmen okul yönetimlerinin bu uyarıyı dikkate almadığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2011, 15:29 Güncelleme 06 Ağustos 2011, 15:31
MEB: Okul kayıt parası vermeyin

İÇİNDEKİLER

Kırşehir'de çocuğunu anaokuluna kayıt yaptıran bir veliden 180 lira kayıt parası alındı. Veli istenilen parayı bankaya yatırdıktan sonra çoğunu okula kaydettirebildi.

Kırşehir'de ismini vermek istemeyen bir veli, çocuğunu Fatoş Çetin Anaokulu'na kayıt ettirmek istedi. Okul yönetimi veliden 180 lira kayıt parası istedi. Bakanlığın 'Kayıt parası alınmayacak' açıklamalarını idarecilere hatırlatan veli, çocuğunu ancak 180 lirayı okulun hesabına yatırarak kayıt ettirebildi. Birçok tanıdığının daha kayıt parası ödediğini iddia eden veli, yetkililere göreve çağırdı.

BAKANLIK KAYIT PARASIYLA ALAKALI ÖZEL ARAŞTIRMA TİMİ KURMUŞTU

Öte yandan okul kayıtlarının başlamasıyla çok sayıda velinin kayıt parası veya zorunlu bağıştan şikâyetçi olmaları, Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirmiş ve bakanlık bu konuyla alakalı özel tim oluşturmuştu.

Konuyla ilgili açıklamayan yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer şunları söylemişti: "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel bir ekip kurduk. Kayıt parası alındığı iddiasına konu olan okulları tek tek tarıyoruz. Yapılan ihbarı anında değerlendirip, o okulda denetim yapıyoruz. Eğer zorla kayıt parası alan bir okul tespit edersek, okul müdürleri hakkında inceleme başlatacağız. Gerekirse, soruşturma açacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir çağrı merkezi var. Bunu daha aktif hale getireceğiz. Vatandaşlar, 444 83 83 numaralı telefona bu konudaki şikayetlerini bildirebilirler."