MEB 2020: İkinci ara tatil ne zaman? Yaz tatili ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanıyor?

Yarıyıl tatilinin sona ermesinin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci için bugün ders zili çalacak. Tatilin ardından ders başı yapan öğrenciler, şimdiden ikinci ara tatil ile beraber yaz tatili takvimini araştırmaya başladılar. MEB'in takviminde merak edilen sorular yanıt buldu. Peki, ikinci ara tatil ne zaman? Yaz tatili ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanıyor?

Giriş Tarihi 03 Şubat 2020, 08:28 Güncelleme 03 Şubat 2020, 08:41
MEB 2020: İkinci ara tatil ne zaman? Yaz tatili ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanıyor?

İÇİNDEKİLER

İkinci ara tatil ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 eğitim öğretim takviminin yayımlanmasının ardından, okullarda yapılacak tatillerin takvimi belirlendi. 31 Ocak'ta sona eren yarıyıl tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen bugün ders başı yapacak. MEB'in bu sene hayat geçirdiği ara tatillerin ikincisi için öğrencilerin bekleyişi başladı. Peki, ikinci ara tatil ne zaman? Yaz tatili ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanıyor? İşte cevaplar...

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

İkinci ara tatil: 6 - 10 Nisan 2020 tarihleri arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020'de eğitim öğretim devam edecek.

Yaz tatili: 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

SINAVLAR NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020'de gerçekleştirilecek.

İkinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 ve 21 Haziran 2020'de yapılacak. Başvuruları 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak sınavın sonuçları, 23 Temmuz'da açıklanacak.

MEB'DEN BURS ÖDEMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan "Kriz öğrenciyi de vurdu" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Söz konusu haberde iddia edildiği gibi Bakanlık merkez birimleri tarafından il müdürlüklerine gönderilen resmi bir yazı bulunmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı, öğrencilerin burs ödemeleri sürecinin tarafı değildir. 2020 mali yılı bütçe ödeneklerinin üç aylık dönemler halinde ilgili kurumların ihtiyaçları doğrultusunda kullanımını sağlayan 'Ayrıntılı Harcama Programı' Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup söz konusu burs ödenekleri de bu çerçevede serbest bırakılmıştır. Burs ödeneklerinin öğrencilerimizin banka hesaplarına yatırılmasına başlanmış ve devam edilmektedir."

750 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR

MEB'in internet sitesinde yer alan duyuruya göre, engelli öğretmen ataması başvuruları için "http://mebbis.meb.gov.tr" veya "http://personel.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan başvuru formu doldurulacak. Başvurular, adayların belirleyeceği bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından onaylanacak. Başvurular 3 Şubat'ta başlayacak.

Başvurular, şahsen veya noter aracılığıyla vekalet verilen kişiler vasıtasıyla yapılabilecek.

Adaylar, tercihlerine açılan il milli eğitim müdürlükleri içerisinden en fazla 10 tercihte bulunabilecek.

750 engelli öğretmen ataması için başvurular bugünden itibaren 7 Şubat'a kadar alınacak ve 11 Şubat'ta atamalar yapılacak.