DGS sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM duyurusu 2021 DGS sonuçları açıklandı mı?

DGS sonuçları 2021 açıklandı mı? DGS sonuçları ne zaman açıklanır? Gözler ÖSYM açıklamasına çevrildi. Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'ye giriş yapan adaylar, şimdiden sonuç duyurusunu bekliyor. Sonuçların açıklanmasına kısa bir süre kala, DGS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağı da merak ediliyor. 2021 DGS sonuçları geçtiğimiz yıl duyurulan tarihten birkaç gün önce açıklanmıştı. Peki; 2021 DGS sonuçları açıklandı mı?

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2021, 08:59 Güncelleme 11 Ağustos 2021, 08:59
DGS sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM duyurusu 2021 DGS sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

2021 DGS sonuçları açıklandı mı? DGS sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM tarafından DGS sonuçlarının ne zaman duyurulacağı merak ediliyor. 2 yıllık ön lisans bölümlerinden 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin giriş yaptığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları heyecanla bekleniyor. Sınava giriş yapan yüzbinlerce öğrenci; 2021 DGS sonuçları açıklandı mı sorusuna sık sık yanıt arıyor. Geçtiğimiz yıl erkenden açıklanan DGS sonuçlarının bu yıl da erken açıklanıp açıklanmayacağı merak ediliyor.

DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? (2021)

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ÖSYM tarafından açıklanan bilgiye göre 13 Ağustos tarihinde açıklanacak. Geçtiğimiz yıl 9 Eylül 2020 tarihinde açıklanan sonuçların üzerinden 16 gün geçmesiyle tercih işlemleri başlamıştı.

Bu yılda benzer şekilde sonuçların ardından 15 gün geçmesiyle Ağustos ayının son haftasında tercih işlemlerinin başlaması ön görülüyor.

DGS SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlamayapılacaktır.

ÖN LİSANS BAŞARI PUANI

2021-DGS'ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır.

2021-DGS'ye başvuran adaylardan YÖKSİS'te akademik not ortalamaları bulunanların bu bilgileri elektronik ortamda YÖKSİS'ten alınarak ÖSYM arşivine aktarılacaktır. ÖBP'nin hesaplanmasında bu bilgiler kullanılacaktır. YÖKSİS kaynaklı bilgisinde eksiklik/düzeltme olan adayların kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir

YERLEŞMEYEN ADAYLARA EK TERCİH

2021 DGS tercihleri sonucu boş kalan, kayıt yaptırılmayan bölümler için ÖSYM kontenjanları açıklayacak. Duyurulan tarihler arasında adaylar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ek tercihlere başvuracak. Normal tercihlerde herhangi bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar ek tercihten faydalanamaz. Ek yerleştirme işleminin başvurusu için adaylardan 25 TL başvuru ücreti alınacak. Ücreti yatırmayan adayların tercihleri işleme alınmayacak.