1. ve 5. sınıf çocuğum hangi okula gidecek? 2021 E-Okul kayıt sorgulama ekranı!

Çocuğum hangi okula gidecek? 1. ve 5. sınıfa başlayacak çocukların hangi okula gideceğini merak eden veliler çocuğum hangi okula gidecek sorusuna cevap arıyor. 2021 E-Okul kayıt sorgulama ekranı üzerinden arama motorlarında sorgulama yapılıyor. Yeni sistemle birlikte, okul öncesi ve 1.sınıf öğrencileri uyum eğitimi içerisinde daha önce okula başlayacaklar.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021, 16:51 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 16:51
1. ve 5. sınıf çocuğum hangi okula gidecek? 2021 E-Okul kayıt sorgulama ekranı!

İÇİNDEKİLER

Çocuğum hangi okula gidecek? 2021 E-Okul kayıt sorgulama ekranı arama motorlarında sorgulanan konulardan birisi oldu. 1. ve 5. sınıf çocuğum hangi okula gidecek sorusuna cevap aranıyor. İlkokul ve ortaokula başlayacak çocuklarının hangi okulda olacağını sorgulayan veliler konuyla ilgili araştırma yapıyor. 5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere 'ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul' tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. İşte, çocuğum hangi okula gidecek sorusunun cevabı!

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin adrese dayalı kayıtları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce gerçekleştirildi. Öğrenciler ve velileri, yerleştirme yapılan okulu, e-okul ve e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

2 MİLYON 844 BİN 765 ÖĞRENCİNİN E-KAYIT İŞLEMİ TAMAMLANDI

Mecburi ilköğretim çağına gelen 1 milyon 536 bin 413 çocuk, 1. sınıfa; 1 milyon 308 bin 352 öğrenci de 5. sınıfa olmak üzere toplam 2 milyon 844 bin 765 öğrencinin e-kayıt işlemi tamamlandı.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK? TIKLA-ÖĞREN

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi.

5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere "ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul" tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. e-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmaları gerektiği hakkında bilgi verildi.

İMAM HATİP LİSELERİ GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE KAPILARINI ÖĞRENCİLERE YENİ PROJELERLE AÇACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, imam hatip liselerinde akademik başarının artırılmasından, robotik, kodlama ve yoğunlaştırılmış dil programlarına uzanan projeleri yeni eğitim öğretim döneminde uygulamaya başlayacak.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, AA muhabirine, genel müdürlüğe bağlı okulları 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde daha ileri taşımanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

İmam hatip okullarında öğrencilerin, bir üst sınıfa hazırlanırken, mesleki olarak yetişmesine de imkan sağlandığını anlatan Yılmaz, bu okullardaki derslerin yüzde 75'inin Anadolu liseleri veya fen liseleri ile aynı müfredat ve ders saati içinde işlendiğini, yüzde 25'lik bölümde de temel İslam bilimlerinden Kur'an-ı Kerim, siyer, tefsir, hadis, fıkıh, akaid, İslam kültür ve medeniyeti, hitabet, kelam gibi derslerin verildiğini kaydetti.