En başarılı öğrenciye 11 bin TL

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesinde, bu yıl en yüksek ortalamayı tutturacak öğrenciye 11 bin lira ödül verilecek.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2011, 15:28 Güncelleme 03 Ekim 2011, 15:29
En başarılı öğrenciye 11 bin TL

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye çapında ilk 1000'e girip ÇOMÜ Eğitim Fakültesini kazanan 11 öğrenci için Anafartalar Yerleşkesi'nde tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, törende yaptığı konuşmada, eğitim fakültesinin ÇOMÜ'nün yüz akı olduğunu söyledi.

Bu yıl YGS'de ilk 1000'e giren 11 öğrencinin, ilk 2500'e giren 95 öğrencinin eğitim fakültesinin bölümlerini tercih ettiğini belirten Laçiner, ''Üniversiteye giriş sınavını dereceyle kazanıp, eğitim fakültesini tercih eden öğrenci sayısı oldukça yüksek. Çünkü vakıf üniversiteleri, ilk 5 bine girenler için çok ciddi vaatlerde bulunmalarına rağmen, ÇOMÜ'nün bunu, bu tarz vaatlerde bulunmadan sadece iyi bir eğitim vaadiyle elde etmiş olması büyük bir başarıdır. İlk 100 öğrenciye burs kampanyamız sayesinde üniversitemizin tanınırlığı artarken, üniversiteye giriş puanlarında da yükselme oldu'' dedi.

Laçiner, gelecek yıllarda da bu tür kampanyaları devam ettireceklerini ifade ederek, ''Bu yıl sadece işin tanıtım kısmını yapmadığımızı kanıtlayabilmek adına işi sıkı tuttuk. Terzioğlu Yerleşkesi hiç bu kadar kalabalık olmamıştı. Derslerde 1. hafta olmasına rağmen sınıflar tıklım tıklım. Aynı şekilde ilçelerdeki yerleşkelerimizde de tam anlamıyla eğitim, akademik yılın ilk haftasında başlamış oldu'' diye konuştu.

Bu akademik yılın sonunda Eğitim Fakültesinde en yüksek ortalamayı tutturacak öğrenciye 11 bin lira mükafat vereceklerini müjdeleyen Laçiner, bu mütevazı katkıyı hak edecek başarılı öğrencinin, ailesine yük olmadan gelecek yılın eğitim masraflarını karşılayabileceğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, YGS'de ilk 1000'e giren ve eğitim fakültesini tercih eden 11 öğrenciye hediyeler verildi.