DGS TERCİHLERİ SON DAKİKA! 24 Ağustos 2023 DGS tercihleri başladı mı, saat kaçta başlayacak? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

''DGS tercihleri başladı mı, saat kaçta başlayacak? 2023 DGS tercih kılavuzu bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak?'' gibi sorular, adaylar tarafından merakla takip ediliyor. Özellikle sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını ve nasıl yapılacağını öğrenmek istiyor. DGS tercihleri ile ilgili merak edilen konular arasında tercih kılavuzunun açıklanma tarihi de yer alıyor. Adaylar, tercihlerini hangi tarihten itibaren yapabileceklerini ve tercih kılavuzunun içeriğini öğrenmek istiyor. ÖSYM AİS üzerinden yapılan son dakika duyuruları, adayların bu konuda güncel bilgi sahibi olmalarını sağlıyor.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023, 15:35 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 15:36
DGS TERCİHLERİ SON DAKİKA! 24 Ağustos 2023 DGS tercihleri başladı mı, saat kaçta başlayacak? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

İÇİNDEKİLER

2023 DGS tercihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. DGS tercih kılavuzuyla ilgili olarak ÖSYM'den açıklama gelip gelmediği merak ediliyor. Bu noktada internet arama motorlarında ''DGS tercihleri başladı mı, saat kaçta başlayacak? 2023 DGS tercih kılavuzu bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak?'' soruları sıkça araştırılıyor. Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasından (www.osym.gov.tr) yapılacak. İşte detaylar...

DGS TERCİHLERİ BAŞLADI MI, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Öncelikle DGS-2023 tercihlerinin henüz başlamadığını belirtelim. ÖSYM DGS tercih kılavuzunu yayınlar yayınlamaz haberimizde gelişmelere yer verilecektir.

DGS tercih tarihinin sınav sonuçlarının belli olmasıyla önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1'de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı hâlde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1'den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.